“Premenil se Ilija, pak si te tija!”

20

Nije „boldirani“!

Velika je gužva, mnogo posla, uspeo sam danas da obidjem  ulicu Šadjijine vodenice, Meše Selimovića u Tigrovom naselju i Zgrade u Senjaku gde su nastavljeni radovi na uredjenju prostora.

Pisali su ljudi, potpuno sam ih razumeo. O tim problemima sam onog dana u Presingu razgovarao i sa Vladanom Vasićem, gradonačelnikom.

Niko srećniji od nas, ukoliko se nešto promeni. Poslali smo informaciju i Putevima Srbije za svetla na „kapiji“ Zapad. Mijuk je potvrdio da će se raditi Knjaževačka po zahtevu stanovnika tog dela grad. Verujuem da će  put za vinograde na Sarlahu biti završen, kako je Mijuk rekao do kraja novembra.

Zašto sada ovako. Želim da vam najavim da ćemo o svemu tome mnogo detaljnije sa lica mesta.

Razmišljao sam da li da najavim, ali sam bez obzira na sve odlučio.

 Evo dokaza.

………………………………………………………………………………

Da, zašto prvi put ovako najavljujem teme koje ću raditi sutra. Nije bilo vremena. Danas se nakupilo dosta toga, u smanjenom smo broju, ne znamo gde pre, a hoćemo svuda, gde mi planiramo, plus oni pozivi sa mejlova koje stižu iz institucija, koje ne brojim jer ih je drugi nametnuo! Nisu originalne teme!

Da, verujem da lovci na tudji rad I tudje teme, neće do sutra krenuti u neku od ovih ulica. Možda popodne, večeras (mada znam da broje sate i vikende kada rade, a kada su slobodni)

 Zašto?

Desdetak dana najavljujem Presing sa Vladanom Vasićem, kako bi od vas stiglo što više pitanja.

Dan uoči Presinga, u ponedeljak, „osoba C“ koji je ovde bio na doškolovavanju iz novinarstva, ali i privikavanju na ozbiljan rad, otišla  je, kao da nas „pretekne“ ( u jbte)  kod Vladana Vasića i uradila  razgovor. Sada ga „cepka“ na delove, umišljajući se jadna, da je stiglao „pre svitanja“!

 Strašno!

 Ako  slučajno pratite drugi, NJIH, znate da je do skora tamo,  kada su, recimo, izveštaji iz sporta  u pitanju, prepričavan rezultat, prvo i drugo poluvreme i slika  iz „duboke prošlosti“. Stide se ljudi da čitaju!

„Osoba  C“, koja je bila ovde kraj prozora na doškolovavanju, sada koristi ono malo što je uspeo da naučio ovde. Bez imalo svog, originalnog. „Glava“ tako zovemo onaj prvi deo izveštaja gore, sastavi timova, strelci, skoro ista  kaskvu je naučio ovde. Ništa originalno!

Takodje, svi sagovornici, oni, do kojih smo mi otvorili vrata, pitaju, za koga ovaj radi. Ljuba iz Prvog maja, Srdjan i Mimica, Slaviša iz Direkcije … itd. Mnotoniju razbije svojim polupismenim tekstovima onaj drugi, tako da i dalje važi ona pirotska

„Premeniul se Ilija, pak si te tija“!

 Uz sve to sa utakmica Rradničkog, košarkaša, sa gostovanja, recimo, izveštavaju i dalje  ulični fotograf, fejsbučarka, a slike sa utakmica Radničkog napolju šalje „čuveni“ čovek sa mašnom! 

    Zašto sam ovo napisao!?

Zato što mi je već muka od šlihtanja, zbog čega je i „osoba C“  prebegla u drugu „sredinu“. Zato što mi je muka da gledam i čitam sve i svašta, greške u padežima!  Recimo danas!

     ( „………..kada je reč o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, ona je ocenjena nesigurnom prema nepovoljnom“) !!!! 

Ko zna , možda je „kum, želeo da pojača ekipu i opravda „million dolara“ koje su dobijali u januarskoj raspodeli, svestan da nisu toliko zasluživali. „Ososba C“ i pored šlihtanja i ukradenih tema, nije pomerila ništa. Šta više, samo se …

E, zato sam najavio šta ću suitra objaviti da bih bio jasan pred vama.

Uostalomn živimo i od vaših para, zbog toga želim i da budemo pošteno prema vama!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“