Na sednici Štaba za vanredne situacije doneti zaključci u cilju sprečavanja širenja kovid infekcije. Sve službe spremne za nastupajuću zimsku sezonu

7

Danas, četvrtak 5. novembar, održana je sednica gradskog Štaba za vanredne situacije grada Pirota. 

Članovi Štaba, kao glavnu temu, razmatrali su aktuelnu epidemiološku situaciju izazvanu pandemijom COVID 19, ali i spremnost svih službi i vitalnih javnih infrastrukturnih sistema za nastupajuću zimsku sezonu.

Sednici su prisustvovali Vladan Vasić, gradonačelnik i komandant Štaba, dr Elizabeta Aleksić, direktor ZZJZ Pirot, dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice, dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja, Boban Tolić, direktor JP „Komunalac“, Zoran Nikolić, direktor JP „Vodovod i kanalizacija“, Bratislav Ćirić, direktor JP „Gradska toplana“, Sanja Stanković, sekretar Crvenog krsta, Sreten Savov, član Veća, Mimica Kostić Đorđević, član Veća, Goran Mišić, EPS, Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za urbanizam.

Po završetku sednice gradonačelnik Vasić je istakao da su sve službe i institucije spremne za nastupajuću zimsku sezonu. Aktuelna epidemiološka situacija se danas karakteriše kao nesigurna uz tendenciju prelaska u nepovoljnu.

Doneto je i nekoliko zaključaka – da deca koja iz Dimitrovgrada dolaze u pirotske škole u narednih petnaest dana nastavu prate online, da se venčanja odvijaju isključivo u zgradi Gradske uprave, da se nastavi sa edukacijom dece i učenika o merama zaštite od korona virusa, da se pojačaju kontrole primene proporučenih mera zaštite i preventive u školama, vrtićima, ustanovama, većim marketima. Odlažu se, do 1. decembra, takmičenja u školskom sportu i preporučuje se da se odlože probe folklora i plesnih sekcija, kazao je Vasić. 

Doktorka Elizabeta Aleksić još jednom je istakla mere zaštite koje treba da se poštuju koko bi se zaštitili od virusa

Od doktora Radovana Ilića, direktora Doma zdravlja čuli smo da je od početka nedelje povećan broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja. Dnevno se standardno pregleda oko 70 pacijenata, na dalju dijagnostiku se šalje od 10 do 15 odsto pregledanih pacijenata. 

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“