Akcija sistematske deratizacije od 7. do 10. novembra u Dimitrovgradu

7

Na teritoriji opštine Dimitrovgrad u subotu, 7. novembra, počeće akcija sistematske deratizacije, koja će trajati do 10. novembra, saopšteno je iz preduzeća za zdravstvenu zaštitu i ekologiju “SANIT M&M” iz Niša.

Sistematskom deratizacijom 7. i 8. novembra biće obuhvaćena prigradska naselja Beleš, Željuša, Gradinje, Lukavica, Gojin Dol. seoska naselja, gradsko groblje, javne zelene površine, priobalja reka Nišave i Lukavačke, kanalizacione šahte i nesanitarna deponija.

U okviru akcije, 9. i 10. novembra, biće izvršeno postavljanje zatrovanih mamaka u domaćinstvima na području gradskog naselja.

Akcija uništavanja glodara će se sprovoditi svakog radnog dana od 8:00 sati.
Preduzeće “SANIT M&M” poziva građane da se pridržavaju određenih pravila, kako ne bi došlo do neželjenih posledica. U saopštenju je naglašeno da je otrov zabranjeno dirati, a u slučaju neželjenog konzumiranja, protivotrov je vitamin K1. Takođe, treba omogućiti operativcima pristup prostoru u kome se vrši postavljanje zatrovanih mamaka i onemogućiti deci i domaćim životinjama pristup izloženim mamcima.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija se pomera za prvi naredni dan nakon poboljšanja vremena.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti preduzeću „SANIT M&M“ na telefon: 018/258-019 i 018/243-876.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“