Novi rekord u broju novozaraženih koronom, blagi porast broja hospitalizovanih u Nišu

7

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 sata u Srbiji je detektovano 579 novih slučajeva kovida, što je prema zvaničnoj statistici najviše od početka epidemije. U kovid bolnici Kliničkog centra Niš je dva pacijenta više, ukupno 44, a dvoje je na respiratorima.

Pre dva dana oboren je neslavni rekord sa 512 zaraženih, a sada ih je više. Testiranih je bilo 8.209, pa je procenat pozitivnih oko 7.

Prema podacima sa specijalizovanog sajta covid19.rs tri osobe su od poslednjeg preseka preminule od posledica korone, a u KC Niš navode da je jedna bila njihov pacijent.

Hospitalizovanih je u Srbiji za 15 više nego juče – 530, dok je broj osoba na respiratorima stagnirao, pošto ih je i dalje 24.

Prema podacima Kliničkog centra Niš, u kovid bolnici u Leskovcu hospitalizovane su četiri osobe, a u vranjskoj njih 29.

Na grudnom odeljenju pirotske bolnice leče se četiri pacijenta sa pneumonijom, navode u Zavodu za javno zdravlje Pirot, a za jednu se sumnja na kovid. Od juče su detektovana dva nova slučaja korone, čime je u Pirotskom okrugu broj dokazano zaraženih u septembru porastao na sedam. U ZZJZ Pirot navode i da je još deset briseva poslato na analizu u nišku laboratoriju „Vatreno oko“.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“