Svi „južnjaci“ osvojili po bod na gostovanjima u Prvoj ligi Srbije

15

Ukupno tri boda osvojile su ekipe sa juga Srbije u 11. kolu Prve lige Srbije, pa su se sa gostovanja Radnički, Dubočica i Dinamo vratili sa po jednim bodom. Piroćanci su remizirali sa Loznicom (1:1), Dubočica je odigrala bez golova u Pančevu, a najviše će za bodovima žaliti fudbaleri Dinama iz Vranja koji su u poslednjim minutima primili gol i remizirali sa Žarkovom (2:2).

Novo kolo Prve lige Srbije otvorili su u petak,16. oktobra, fudbaleri Loznice i Radničkog – u prvom poluvremenu viđena je ujednačena igra sa obe strane bez pravih prilika za gol, a oba pogotka postignuta su u nastavku ige i oba iz jedanaesteraca.

Imali su par prilika Lozničani u drugom poluvremenu, ali do gola su prvo došli Piroćanci. U 58. minutu nakon nesmotrene intervencije domaćih igrača u šesnaestercu, sudila je pokazao na belu tačku, a siguran je bio Petrović.

Samo 11 minuta kasnije na isti način izjednačili su domaći, golom Komarčevića, a iako je bilo još nekoliko šansi na obe strane do kraja meča, rezultat je ostao nepromenjen.

Do vrednog boda došli su i Vranjanci, iako imaju za čim da žale na gostovanju Žarkovu. Poveli su domaći već u 6. minuta preko Novića, ali se do poluvremena uz bolju igru vratio Dinamo golom Dimitrova iz penala.

Na samom početku drugog poluvremena isti igrač doveo je Dinamo u vođstvo, ali do kraja susreta Vranjanci nisu mogli da sačuvaju svoj gol.

Najpre su 64. minutu ostali sa igračem manje zbog isključenja Spasića, a iako su nakon toga imali par šansi, u 90. minutu sudija je dao nov povod za žalbe Vranjanaca, nakon dosuđenog penala.

Manić je bio siguran sa bele tačke, a u nadoknadi vremena, sudija je poništio još jedan gol domaćih zbof ofsajda.

Nerešene meče južnjaka upotpunili su igrači Dubočice na gostovanju Železničaru u Pančevu, pa se i nakon ovog kola, sve ekipe sa juga nalaze u donjem domu tabele i u zoni ispadanja.

Radnički je najbolje plasiran na 11. mestu sa 14 boda, Dubočica ima 2 boda manje i nalazi se na 14. mestu, dok Dinamo i pored 2 meča bez poraza i dalje se nalaze na poslednjem, 18. mestu.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“