Još dve osobe preminule od korone, broj zaraženih se ne smanjuje

22

Četvrti dan zaredom broj zaraženih građana kovidom ide preko 200, prema poslednjm podacima Ministarstva zdravlja za poslednja 24 sata registrovano je 227 novozaraženih, a još 2 osobe preminule su od posledica virusa korona. U Nišu je više pacijenta na lečenju u Kliničkom centru, a više je i pozitivnih na kovid.

Značajno manje je testiranih građana na kovid – 5.456, što je u odnosu na jučerašnji dan (7.429), skoro za 2.000 manje, a ipak, broj pozitivnih na kovid je i dalje preko 200.

Prema zvaničnim podacima, na lečenju širom Srbije nalaze se 372 pacijenta, dok su na respiratorima trenutno priključene 22 osobe.

Veći broj obolelih beleži se i u Nišu, kako saopštavaju iz Kliničkog centra, trenutno je u ovoj ustanovi na lečenju 35 pacijenata (juče 33), a broj onih kod kojih je potvrđen virus je veći za 4, pa je trenutno u KC-u Niš smešten 21 pacijent zaražen kovidom.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 2 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju – saopštavaju iz Kliničkog.

U leskovačkoj kovid bolnici su i dalje na lečenju 4 pacijenta koja nisu zaražena virusom, dok je u Vranju 2 pacijenta manje hospitalizovano, a i dalje se 14 pacijenata leči od kovida.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“