U dvorištu Gimnazije učenici posadili tuju, organizovano druženje profesora sa penzionerima škole

0
171

Današnji radni dan u Gimnaziji Pirot bio je bogatiji za još dve lepe vannastavne aktivnosti.

Najpre je  u dvorištu škole, u čast dece i Dečije nedelje i kao znak ljubavi prema prirodi zasađena sadnica tuje, poklon Grada i JКP „Кomunalac“. Sadnicu tuje posadili su učenici drugog razreda.

Nakon toga u svečanoj sali Gimnazije Pirot upriličen je prijem za penzionere i susret, druženje sa sadašnjim članovima kolektiva, na čelu sa novom direktorkom Ivanom Кostadinović.

Na početku susreta direktorka je istakla činjenicu da su, iako u penziji, svi oni još uvek deo škole, jer su svojim radom stvarali i oblikovali pirotsku Gimnaziju i doprinosili da se za nju nadaleko čuje. Među penzionerima je bilo od onih sa većim brojem penzionerskih dana do onih, koji su tek otišli u penziju. Druženje sa sadašnjim, radno aktivnim profesorima teklo je spontano: najpre odavanje pošte, minotom ćutanja, svim preminulim profesorima, evociranje uspomena iz školskog života i obostrana ispunjenost zadovoljstvom i sadašnjih i bivših profesora. Svaki od profesora uvek ostavlja svoj lični pečat, neizbrisiv trag u uspomenama kako učenika, tako i kolega i to čini bazu, polaznu osnovu za formiranje učenika u buduće zrele ljude. Ovaj prijem je imao za cilj da penzioneri budu ponosni na sebe i da budu svesni značaja koji su imali za školu i za mnogobrojne generacije učenika.

Centar za komunikaciju sa medijima Gimnazije Pirot

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“