Nova odluka Vlade: Radno vreme kafića i restorana u zatvorenom produženo do 23 sata

56

Kafići i restorani koji nemaju bašte moći će da rade 2 sata duže nego što im je to do sad bilo dozvoljeno zbog prevencije širenja virusa korona, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba Vlade. Napominju da nije reč o ublažavanju mera, usklađivanju sa vremenskim uslovima i godišnjim dobima.

Osim toga što su, kako je saopšteno, zaključili da je epidemiološka situacija u Srbiji stabilna, članovi republičkog Kriznog štaba doneli su i odluku važnu za ugostitelje.

Naime, zatvorenim delovima ugostiteljskih objekata rad je bio zabranjen od 21 do 6 sati, a oni su rešili da im omoguće da rade duže.

Kako je stigla jesen, a sa njom i hladnije vreme, Krizni štab je odlučio da produži radno vreme kafićima i restoranima bez bašte do 23 časa. Ovakav potez se nikako ne može nazvati ublažavanjem mera, pošto sada nije trenutak za tako nešto, već više usklađivanjem sa vremenskim uslovima i godišnjim dobima – saopštili su iz Vlade.

Podsetimo, nezadovoljni merama niški ugostitelji su na nedavnom protestu poslali poruku Gradu i Republici da su mere koje su im ograničavale radno vreme činile rad neodrživim, i najavljivali su zatvaranje lokala.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“