VIDEO: Druženjem putem video linka završena poslednja aktivnost projekta “WellBeCome” OŠ “Hristo Botev”

60

U novoopremljenoj “WellBeCome” učionici i u dvorištu osnovne škole “Hristo Botev” u Dimitrovgradu završena je poslednja aktivnost u okviru projekta “WellBeCome” iz IPA programa. Učenici su sa svojim vršnjacima iz susedne Bugarske razgovarali putem video linka zbog novonastale situacije sa koronavirusom.

“Izuzetno sam ponosna na naše nastavnice koje su uprkos preprekama uspele da završe obuku 200 dece za zdrave stilove života. Neke aktivnosti po projektu neće biti realizovane zbog same situacije, ali video saradnjom mi ćemo, ipak, veliki deo projekta završiti” – rekla je u izjavi za medije direktorka škole i koordinatorka projekta Katarina Simeonov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 313-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 314-1024x683.jpg

Učionica “WellBeCome” opremljena je uz pomoć Evropske unije sa 21 kompjuterom, sa interaktivnom tablom i bim projektorom. Pored IKT opreme za učionicu, nabavljena je i sportska oprema za vannastavne aktivnosti u vrednosti od oko 950 eura,

“Projekat smo započeli pre 16 meseci sa velikim entuzijazmom, sa velikom radošću što smo uspeli da opremimo jednu “WellBeCome” učionicu, jednu interaktivnu učionicu. Za decu i za sve nas dragocena je bila mogućnost da se družimo sa njihovim vršnjacima i sa našim kolegama iz susedne Bugarske, a još dragocenija mogućnost da unapređujemo praksu vannastavnih aktivnosti i nadam se da će budućnost omogućiti zajednička druženja i saradnju” – dodala je Simeonov.

28. septembra u sali hotela “Sax Balkan” biće održana konferencija za novinare, ujedno i završna konferencija, gde će se prikazati rezultati projekta.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
septembar 2020

Vest preuzeta sa portala „Far“