Istorijski trenutak za KK Pirot i sve ljubitelje sporta našeg grada

44

Predstojeća takmičarska sezona biće najveći izazov našeg kluba! U ovoj specifičnoj godini, po mnogo čemu, Košrkaši Pirota sa upravom kluba, počeće sa ispisivanjem novih stranica istorije pirotskog sporta! 

Ovog vikenda startuje prvenstvo Košarkaške Lige Srbije u kojem će se naš klub takmičiti po prvi put od osnivanja. U subotu, 26.septembra od 19 i 30 minuta u Hali Kej, u prvom kolu, KK Pirot dočekuje starog rivala, OKK Beograd. 

Kako je za portal Plus online rekao Marko Spasić, trener ekipe Pirota, samo takmičenje predstavljaće veliki izazov, kako za njega kao trenera, tako i za igrače i rukovodstvo kluba. Iako koračaju „nesigurnim“ koracima ka ovoj ligi, ući će na „velika vrata“, hrabro i sa jasnim ciljevima, uz tim koji će dostojanstveno odgovoriti svakom protivniku. 

Ekipa Pirota je sa OKK Boogradom prvi put odigrala prvenstvenu utakmicu na turniru u Pirotu daleke 1954. godine na kome je učestvovala i Crvena Zvezda. Pirot je tada još nastupao pod imenom Partizan a OKK Beograd bio BSK. Utakmica je završena pobedom Pirota rezultatom  48:43 da bi posle toga, njihovi susreti, uglavnom bili u znaku beogradskog kluba. 

Sada, posle više od četiri decenije očekuje se prvenstveni duel dva stara rivala u KLS,  koji će se odigrati bez prisustva publike zbog preduzetih mera usled pandemije virusa COVID-19.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“