Sanacijom deonice Sadikov Bunar – Blato brže i sigurnije do Babušnice

64

Radove na rekonstrukciji i sanaciji puta Sadikov Bunar – Blato, koji su počeli 15. septembra, danas su obišli čelnici grada Pirota i opštine Babušnica. Reč je o regionalnom putnom pravcu čija se rehabilitacija finansira sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, a investitor  je preduzeće „Koridori Srbije“.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota istakao je značaj rekostrukcije još jednog regionalnog punog pravca, ovog puta prema opštini Babušnica. Rok za završetak radova je tridesetak dana. 

– Godinama unazad ulagali smo sredstva  gradskog Budžeta za rekonstrukciju lokalnih putnih pravaca, sada su na red došli regionalni putevi, čija će se rekonstrukcija realizovati iz programa čija je ukupna vrednost oko 20 miliona evra, kaže gradonačelnik Vasić.

Predsednica opštine Babušnica Ivana Stoičić rekla je ovom prilikom da će rekonstrukcija ovog dela puta Pirot Babušnica značiti za sve koji svakodnevno putuju ovim pravcem u oba smera, a da će od naredne godine pokušati da iz opštinskog budžeta izdvoje sredstva za sanaciju preostalih  kritičnih delova ove deonice. 

Iz smera Pirota saobraćaj sa državnog puta Ib reda br.39 preusmerava se na državni put IIb reda br.428 do Bele Palanke i dalje državnim putem IIA redabr.223 do saobraćajnog čvora Donji Striževac gde se vraća na državni put Ib reda br.39 ka Babušnici. Iz smera Babušnice saobraćaj se preusmerava istom trasom.

Moguće je koristiti i alternativni put Pirot – Ponor sa isključenjem ka selu Blato na levoj strani.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“