Rekonstrukcija deonice regionalnog puta od Sadikovog bunara do Blata koji povezuje Pirot i Babušnicu

50

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić danas su obišli radove na rekonstrukciji deonice regionalnog putnog pravca od Sadikovog bunara do Blata koji povezuje Pirot i Babušnicu, a rekonstruiše se još pet putnih pravaca na području Pirotskog okruga.

Vasić je tom prilikom rekao da je ovo jedan od šest regionalnih putnih pravaca na teritoriji Pirotskog okruga koji se rekonstruišu sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj.

Investitor je JP “Koridori Srbije“, a izvođač radova firma Trejs, dok je ukupna vrednost radova na svih šest deonica 20 miliona evra.

“Ova deonica puta koja povezuje Pirot i Babušnicu je u veoma lošem stanju i iziskuje kompletnu sanaciju. Zbog toga je saobraćaj ovde u prekidu i preusmerava se preko sela Ponor”,  rekao je gradonačelnik Vasić, dodajući da se rekonstrukcijom ovih šest putnih pravaca značajno unapređuje regionalna putna mreža.

Prema rečima predsednice opštine Babušnica Ivane Stojičić, ovaj putni pravac je izuzetno važan za građane Pirota i Babušnice jer povezuje dva grada.

“Lokalna samouprava u Babušnici će nastaviti da unapredjuje putnu infrastrukturu na području opštine”, rekla je Stojičić.

Pored ove deonice radi se i putni pravac od Knjaževačke ulice do sela Sopot, od manastira Sveti Ilija do sela Rsovci, od Slavinje do sela Izatovci i od kružnog toka do kamenoloma Kitka. Prošlog petka završena je rekonstrukcija puta Sukovo – Trnski Odorovci postavljanjem završnog sloja asfalta.

Ugovor sa Koridorima Srbije potpisan je početkom februara ove godine u Pirot o  obnovi regionalnih putnih pravaca na području Pirota, Babušnice, Dimitrovgrada, Bele Palanke i Niša.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“