Naxi Plus radio u Pirotu dostiže nivo savremenog, svetkog radija

0
340

U Naxi Plus radiju u Pirotu ovih dana uveliko se radi na osavremenjavanju i poboljšanju uslova rada. Sa tim u vezi promenjena je kompletna studijska oprema. Slušaoci će ubuduće uživati uz mnogo kvalitetniji zvuk, ali i bogatiji program.

Ovaj posao realizovan je u saradnji sa kolegama sa Naxi Nacionala koji su pomogli da se obezbedi i postavi oprema, Ferenc Berček – glavni koordinator Naxi Nacional mreže, Dragan Lišančić – šef tehnike Naxi radija i Željko Živković – IT tehničar Naxi radija.

Ferenc Berček ističe da je promenjena studijska oprema, od računara, studijskih kartica, mikrofona, ali će se sa promenama nastaviti i dalje.

Iako svi poslovi nisu završeni, već u ovom trenutku kvalitet zvuka je mnogo bolji, sve radi drugačije i mnogo kvalitetnije jer se radi o najsavremenijoj opremi za radio, objašnjava Berček.

S obzirom da je neophodno pratiti savremenu tehnologiju i menjati uslove rada u skladu sa vremenom, Ferenc Berček kaže da u Americi 98% nacije još uvek sluša radio, otuda i svi ti noviteti i razvoj radio industrije.

Naš zadatak je da pratimo te tokove, sve to stiže polako i do nas i sigurno će se primetiti razlika. Radio možda više nije najbrži medij, ali jeste medij kome se najviše veruje i koji se voli, istakao je Ferenc Berček.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“