Miloš Colić: Uređenjem puteva otvorićemo kanjon Jerme za posetioce, dva prilaza Staroj planini i pomoći turizam

0
300

Prošlog meseca asfaltiran je put za selo Vlasi, odnosno deo od regionalnog puta do mosta u selu. Prilikom obilaska radova na ovoj deonici rečeno je da se u narednom periodu planira i rekonstrukcija puta od magistralnog puta preko Sukova do sela Trnski Odorovci.  Radovi na državnom putu od Gornje Držine preko Sukova do uključenja na magistralni put Pirot – Dimitrovgrad završeni su prošle nedelje. Takođe, ovih dana radi se na putnom pravcu oko Sadikovog Bunara, u selu Rsovci i prema Sopotu.

O svemu što se u ovom trenutku radi i onome što, po pitanju putne infrastrukture, predstoji u narednom periodu razgovarali smo sa zamenikom gradonačelnika Milošem Colićem.

Prema njegovim rečima u planu je povezivanje Pirota sa Dimitrovgradom preko staroplaninskih sela, a radiće se i put od kružnog toka do kamenoloma Kitka.

Pre nekoliko dana prošli smo deonicom od Knjaževačke ulice do sela Sopot gde se izvode radovi.

Očekuje se da do kraja građevinske sezone Grad Pirot realizuje svoj plan rekonstrukcije puteva u selima i u gradu. Za sanaciju puteva na početku godine potpisan je ugovor od 20 miliona, rekao je Miloš Colić.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“