Stigla jesen, još ostaju letnje temperature

33

Kalendarski jesen dolazi u 15:30 sati, ali posle svežeg jutra prvog jesenjeg dana temperatura će biti letnja – oko 30 stepeni, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U najhladnijem delu dana u Nišu temperatura će biti oko 13°C, a iz RZMH-a najavljuju slab jugoistočni vetar i pretežno sunčano vreme.

Posle duge suše kojom ćemo ispratiti leto, meteorolozi za naredne dane najavljuju mestimičnu kišu koja se može očekivati i na jugu Srbije.

Od srede do petka promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uglavnom u centralnim, zapadnim i južnim krajevima – dodaju iz RHMZ-a.jesen2-ilustracija-foto-akostic

foto: A. Kostić
Do petka će, prognoziraju iz RHMZ-a, u Srbiji najviša temperatura biti od 27 do 30 stepeni, a zahlađenje dolazi od subote, kada će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Miholjsko leto u oktobru i novembar topliji nego inače najavljuju blagu jesen u kojoj će temperature biti iznad višegodišnjih proseka sve do početka zime, dugoročno prognoziraju meteorolozi.

Maksimalna temperatura u oktobru biće iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek, a novembar će biti sa temperaturama 1.3ºC višim od proseka – sezonska je prognoza RHMZ-a za oktobar i novembar.

Padavina će tokom oktobra i novembra biti u proseku manje za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek, kažu iz RHMZ-a, a najavljuje se i suvlji i blag decembar.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“