Tanasko Rajić – nova vrednost pirotskog fudbala!

27

Dobro je za posustali pirotski fudbal. Pojavila se nova vrednost – Tanasko Rajić! Fudbalski klub iz  istoimenog naselja, postoji više od dve decenije, prošao je uobičajeni put. Osnovali su ga vredni ljudi u ovom naselju koji su inače i aktivisti u mesnoj zajednici, skromno podizali, napravili onaj mali teren pored kasarne i bez mnogo buke prolazili kroz prvenstva Opštinske lige, Okružne, da bi  postal članovi Niške zone.

Milan Popović, Milan Rančić, Miroslav Lilić, Mirko Savić, biću nepravedan prema mnogima, brinuli su o komšijama u ovoj velikoj mesnoj zajednici, postali prava porodica, ali i svoje slobodno vreme odvajali za Klub. Sve što su radili bilo je dobro. Naselje je uredjeno, ima kompletnu infrastrukturu. Prihod od najinteresantnijeg Turnira u malom fudbalu ide za Klub. Organizuju se manifestacije za ljude u Naselju, paketići za decu, Mirko Savić je uradio monografiju.

Tanasko Rajić je 2017. godine proslavio ulazak u Nišku zonu. I tada, bez velikih obećanja, radilo se i čekao trenutak. Organizovan rad rukovodstva, predsednik Milan Rančić, sa mnogo emocija, zajedno sa saradnicima, radi da ovaj sportski kolektiv bude što bolje organizovan. Formiran je kvalitetan Stručni štab, okupljeni su afirmisani fudbaleri ponikli u Radničkom i sve je krenulo na najbolji način.

Sve do subote, kada je ekipa „eksplodirala“, donela veliku radost stanovnicima u naselju, potvrdu  za uspešan rad, svima u Klubu.  

Tanasko Rajić je na prvom mestu. Tabela izgleda nikada lepše. Samo treba nastaviti!

……………………………………………………………………… 

Juče sam na pomoćnom terenu Gradskog stadiona na poluvremenu utakmice Jedinstvo – Rajko Mitić razgovarao sa Bojanom Panajotovićem i Darkom Micićem, golgeterom sa klupe, koji je postigao pobedonosni gol.

Snimak nije uspeo. Imao sam tu čast da ih danas pozovem u studio. Razgovarali smo o svemu. O pobedi u Dimitrovgradu, ali i o svemu što karakteriše ovaj pirotski klub koji napreduje.

Prvenstvo se nastavlja. Za samo četiri godine, drugi po vrednosti i rezultatima pirotski klub, raste iz meča u meč i ima nove ciljeve. Srpska liga. Zašto da ne!?

 To ljubitelji  fudbala priželjkuju. Bilo bi zaista dobro. Pirot je grad sporta!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“