Derbi na nivou dva srpskoligaša! Igra i ponašanje fudbalera za pohvalu! Bravo!

21

Zona Istok

6.kolo

Dimitrovgrad: Balkanski – Tanasko Rajić Pirot  1:2 (1:1)

Balkanski:  Istatkov,  Davidović,  Aleksov,  S.Kirkov,  Petrov, Mančić, (Todorović) S. Vasov,  (Randjelov)  B.Vasov, Ćirić, D.Vasov, Georgijev

Tanasko Rajić: Petrović, Nikolić, Pešić, Ćirić, Krstić, Filipović, (Popović) Velev, Vasić, Ignjatović, (Micić) Matejić (Džunić ), Simonov.

Strelci  0:1 Ignjatović 18.min, 1:1 Petrov (jedanaesterac)  30.min, 1:2 Micić  u 89.min.

    Utakmica dostojna derbija. Susret dve trenutno najbolje ekipe u Zoni igrao se na zavidnom nivou. Pored rezultatske neizvesnosti, izuzetno fer i korektne igre, akteri  su u pojedinim delovima meča bili na nivou višeg ranga takmičenja. Kako i ne bi, kada u oba tima igra veliki broj već dokazanih fudbalera, uspešne karijere.

   U najavi smo napisali, da u mečevima ova dva tima nikada nije bilo favorita.  Pobedjivali su i jedni i drugi bez obzira igrali na terenu protivnika ili u svojoj „avliji“! Još jedna karakteristika ovog derbija da se treneri i fudbaleri dobro poznaju, da su mnogi od njih karijere počinjali u Radničkom, bili i ostali sportski prijatelji.

    Poveo je gost, golom Luke Ignjatovića, kome s obzirom na efikasnost pirotskog prvoligaša i njegove igre i golove u seriji, ima mesta u pirotskom prvoligašu. Naravno, uz ozbiljniji pristup obavezama. Visoki golgeter najbolje je reagovao pred golom Dimitrovgradjana  i postigao svoj četvrti gol u ovoj sezoni. Bilo je to u 28. minutu. Populurane „topdžije“  (ovaj naziv se već uveliko koristi i simbolizuje dobre igre fudblera iz pirotskog naselja) stavile su do znanja rivalu, da žele da sa njihovog stadiona odnesu „ceo plen“!

Davor Petrov, najbolji fudbaler u domaćem timu, do pre godinu dve, uzdanica Radničkog, izjednačio je iz opravdano dosudjenog penala.

   U nastavku, domaći su imali više loptu u nogama, češće bili pred golom Petrovića, ali dva pouzdana  štopera Stefan Ćirić i Dušan Krstić komandovali su odbranom, nedozvoljavajući upornim fudalerima Balkanskog da zatresu njihovu mrežu.

Bojan Panajotović, trener pirotskog tima, dobro je pripremio ekipu za ovaj meč. Uvodjenje Darka Micića, pokazalo se odlučujućim.

U finišu utakmice, Darko Micić,  robustni, uvek raspoloženi i spreman za upornu borbenu igru pred golom proitivnika  („centarfor razbijač“) doneo je radost pirotskom zonašu.

I na kraju, ponovo sve čestitke fudbalerima oba tima. Kako su igrali, kako se sudilo, kako su se ponašali, treba upamtiti. Pravi derbi, meč na nivou dva srpskoligaša.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“