Povređene dve osobe u požaru u višespratnici u centru Pirota

15

U požaru koji je danas oko 12 časova izbio u  jednom od stanova u višespratnici u Jevrejskoj ulici u centru Pirota dve osobe su , kako nezvanično saznajemo, povređene a požar je lokalizovan. Stan na trećem spratu ove zgrade  u kome je izbio požar, potpuno je izgoreo.

Oko dva sata požar je gasilo i stanare evakuisalo više od 20 vatrogasaca  sa sedam vatrogasnih vozila.  Vatrogascima, spasiocima iz Pirota u pomoć su  pritekle i kolege iz okolnih opština, kao i pripadnici policije Svi stanari su bezbedno evakuisani uprkos gustom dimu. Vatrogasci su  uspešno sprečili dalje širenje požara.

Prema rečima vlasnice stana, Dragane Pančić, u njemu žive dve podstanarke i njih je zbrinula ekipa Hitne pomoći.

Miloš Colić zamenika gradonačelnika Pirota  i jedan od stanara zgrade kaže da su vatrogasci blagovremeno došli na teren po prijavi stanara.

„Postojao je rizik da se požar proširi na druge stanove, a da je veći problem nastao kada je vetar usmeravao veliku količinu dima ka strani zgrade gde su bili evakuisani stanari sa gornjih spratova, koji nisu mogli odmah da izađu. Posle intervencije vatrogasnih ekipa spolja osigurano da vatra ne zahvati stanove pored“, objasnio je Colič.

Foto: Daniel Kop

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“