Povređene dve osobe u požaru u Pirotu

18Dve osobe povređene su u požaru koji je izbio u jednom od stanova u višespratnici u Jevrejskoj ulici, u centru Pirota, nezvanično saznaje agencija Beta.

Požar, koji je izbio oko podneva, je lokalizovan. Stan na trećem spratu zgrade, u kome je izbio požar, potpuno je izgoreo.

Požar je gasilo i stanare evakuisalo više od 20 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila. Vatrogascima, spasiocima iz Pirota, u pomoć su pritekle i kolege iz okolnih opština, kao i pripadnici policije. Svi stanari su bezbedno evakuisani uprkos gustom dimu.

Vatrogasci su uspešno sprečili dalje širenje požara. Prema rečima vlasnice izgorelog stana, Dragane Pančić, njene dve podstanarke zbrinula je ekipa Hitne pomoći.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota i jedan od stanara zgrade, kaže da su vatrogasci blagovremeno došli na teren po prijavi stanara.

„Postojao je rizik da se požar proširi na druge stanove, a da je veći problem nastao kada je vetar usmerio veliku količinu dima ka strani zgrade gde su bili evakuisani stanari sa gornjih spratova, koji nisu mogli odmah da izađu. Posle intervencije vatrogasnih ekipa spolja, osigurano je da vatra ne zahvati stanove pored“, rekao je Colić.Vest preuzeta sa portala „N1“