Tri fabrike sa juga među 15 najvećih izvoznika u Srbiji

38

Sa izvozom od 223,9 miliona evra od januara do avgusta ove godine, pirotski Tigar Tajers nalazi se na 3. mestu najvećih izvoznika u Srbiji. Na listi od 15 najvećih izvoznika, nalaze se još 2 sa juga Srbije – niški Filip Moris i Leoni iz Prokuplja.

Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za prvih 8 meseci 2020. godine iznosila je 2,4 milijardi evra, a najveći izvoznik je, kako je objavilo Ministarstvo finansija, smederevska Železara sa 308,9 miliona evra izvoza.

Iza železare Smederevo je Zijin iz Bora sa izvozom od 229,4 miliona evra, dok je na toj rang listi na 3. mestu Tigar iz Pirota

Izvoz pirotske fabrike je u tom periodu dostigao je 223,9 miliona evra, navodi se u dokumentu „Tekuća makroekonomska kretanja“ objavljenom na sajtu Ministarstva finansija.

Među najvećim izvoznicima nalaze se još 2 fabrike sa juga Srbije – vrednost izvoza duvanske industrije Filip Moris iz Niša od januara do avgusta iznosila je 149,6 miliona evra, što ih postavlja na 7. mesto najvećih izvoznika, dok se na 13. mestu nalazi Leoni iz Prokuplja sa 119,3 miliona evra vrednosti izvoza.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“