VIDEO: Jelena Đorđević – Od 1. oktobra portal E-Turista i na teritoriji opštine Dimitrovgrad

21

Na teritoriji opštine Dimitrovgrad će od 1. oktobra početi sa radom portal E-Turista koji će sadržati podatke o svim objektima za smeštaj i ugostiteljske usluge i omogućiti da se preko interneta prijave gosti, obračunaju boravišne takse i zatraži kategorizacija objekta.

Tom prilikom, Jelena Đorđević, član Opštinskog veća nadležna za resor mladih i turizma, ispred opštine Dimitrovgrad pozvala je sve ugostitelje koji pružaju usluge smeštaja u objektima tipa – kuća, apartman, soba, seosko turističko domaćinstvo, hostel, prenoćište, konačište, botel, han, konak, etno kuća, salaš, vila, kampiralište, kamping odmorište, kamping stop, lovački dom, kuća i koliba, da se jave nadležnoj službi u opštini najkasnije do 25. septembra kako bi dobili i lično preuzeli korisničko ime i lozinku za pristup ovom novom sistemu.

Ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u objektima vrsta hotela, motela, pansiona, kampa, turističkog naselja, lovačkih vila i marina trebaju kontaktirati Ministarstvo nadležno za poslove turizma.

Više detalja o portalu E-Turista na sajtu opštine Dimitrovgrad i sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ili putem telefona 010/361-582.

U Edukativno-sportskom centru 22. septembra sa početkom u 11:00 časova će biti organizovana i informativno-edukativna radionica o obavezi i načinu korišćenja portala E-Turista za sve ugostitelje.

Detaljnije o ovoj temi u izjavi za medije Jelene Đorđević.

Novinar: Teodora Petrov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
septembar 2020

Vest preuzeta sa portala „Far“