„Uporni ste vi, ali uporan sam i ja!“

14

Lepotu pirotskog keja na Nišavi donedavno je narušavalo smeće koje su nesavesni građani ostavljali iza sebe. Jedan njihov sugrađanin odlučio je da zasuče rukave i pokaže svima kako se čuva i voli priroda i svoj grad.

Vredne ruke Vida Marjanovića, pirotskog pesnika i muzičara sakupile su čak četrnaest kesa smeća na pirotskom keju i to po čak četvrti put!

– Dragi Piroćanci, uporni ste vi, ali uporan sam i ja, Tijabarski deo keja je očišćen pod konac, za pazarski deo nemam snage danas, ali i tamo ću da počistim nekom drugom prilikom – poručio je Marjanović svojim sugrađanima preko svog Fejsbuk profila i dodaje:

„Apelujem pre svega na mlade ljude da NE BACAJU SMEĆE na najlepši kej na svetu, HVALA! P. S. Ovo je već četvrti put da čistim ceo kej (i opet ću po svemu sudeći)“.

Korisnici Fejsbuka, na kojem je podeljen njegov plemeniti gest, ali i apel sa oduševljenjem su dočekali objavu izražavajući divljenje prema onome što je Piroćanac uradio.

Neki od njih nudili su i pomoć u narednim akcijama koje planira da sprovede i očisti svoj grad od smeća.Vest preuzeta sa portala „Blic“