Rekonstuiše se deo puta od Pirota ka Babušnici

13

Zbog radova na rekonstrukciji deonice Sadikov bunar – Blato između Babušnice i Pirota, saobraćaj će na ovoj deonici biti potpuno obustavljen do 31. oktobra, kažu u Putevima Srbije. Za putnike iz Babušnice alternativni put vodi preko Bele Palanke, dodaju u Putevima, što je za oko 20 km duže, ali kako nezvanično saznajemo za automobile će narednih dana biti uređen seoski put koji vodi od sela Blato ka putu Pirot – Ponor koji zaobilazi samo ovu deonicu.

Meštani pirotskog sela Blato, ali i putnici iz Babušnice koji svakodnevno zbog posla odlaze u Pirot, godinama imaju velike zamerke na deonicu od sela Blato do mesta zvanog Sadikov Bunar koja je u katastrofalnom stanju.

Njihovim mukama konačno bi trebalo da dođe kraj, jer je potpuna rekonstukcija ove donice dugačke nešto više od 2 kilometra počela danas i trajaće mesec i po dana.

Od 15. septembra do 31. oktobra biće obustavljen saobraćaj na državnom putu IB reda broj 39, deonica Sadikov Bunar – Blato, zbog radova na pojačanom održavanju. Kompletan saobraćaj će biti preusmeren na državni put I B reda broj 428, Sadikov Bunar – Bela Palanka i dalje na držani put II A broj 223, Bela Palanka – Donji Striževac – obaveštavaju iz Puteva Srbije.

Međutim, građani se žale da je to dodatan udar na njihove džepove i predugačka alternativa, jer na ovoj deonici svakodnevno đaci iz Babušnice i pirotskog sela idu u školu, veliki broj radnika putuje na posao u Pirot, funkcioniše autobuski saobraćaj, a ovim putem i Hitna pomoć iz Babušnice odlazi do Doma zdravlja u Pirotu.

Iz Koridora Srbije koji su zaduženi za rehabilitaciju ove deonice ne odgovaraju na pitanja novinara, kao ni u pirotskom preduzeću A&D Drumovi koje izvodi radove, a koje je novinara uputilo opet na Koridore.

Ipak, kako saznajemo od vozača koji su danas pokušali da prođu ovom deonicom, narednih dana srediće se alternativni put od sela Blato ka selu Ponor koji se uključuje na put ka Beloj Palanci ili ka Pirotu.

Vozači su i danas prolazili ovom deonicom, ali plan je da se makadamski put sredi da bi bio prohodan i za automobile koji nisu predviđeni za vožnju po ovakvom terenu.

Autobuski prevoz iz Babušnice ka Pirotu i u suprotnom smeru, narednih mesec i po dana funkcionisaće preko Bele Palanke.

Podsetimo, ova deonica samo je jedna od lokalnih puteva koju rekonstruišu Koridori Srbije od Niša do Dimitrovgrada.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“