10 C
Pirot
četvrtak, 22. oktobra 2020.
Naslovna LOKALNA SAMOUPRAVA Pirot ZZJZ Pirot: I dalje se registruju pojedinačni slučajevi Covida 19

ZZJZ Pirot: I dalje se registruju pojedinačni slučajevi Covida 19

DNEVNI  IZVEŠTAJ ZZJZ PIROT  ZA COVID 19

14.09.2020.g.  PIROTSKI OKRUG

Od početka epidemije do 14.09.2020.g. na području Okruga ukupno je uzorkovano 3639  briseva na  RT-PCR. Danas je uzorkovano i poslato 14 briseva u IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na Okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 367 osoba: u Pirotu  246, Babušnici  37, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 14.09.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja Pirotskog okruga.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 210 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-136, Bela Palanka-60, Babušnica-12 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (5 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA, ali stabilna. I dalje se registruju POJEDINAČNI SLUČAJEVI.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u Republici Srbiji i susednim zemljama i dalje postoji rizik za pojavu obolelih iz drugih mesta u Srbiji i po povratku naših gradjana iz inostranstva.

U narednom periodu je najvažnije poštovanje i sprovođenje svih preventivnih mera za rad škola i predškolskih ustanova kako bi epidemiološku situaciju držali pod kontrolom.

*Saopštenje ZZJZ Pirot

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“

Plus Online
Plus Onlinehttp://www.plusonline.rs/
Plus Radio je privatni, lokalni , nezavisni Radio, koncipiran da bude urbani, gradski Radio. Program emituje 24 časa, od 7-22 sopstvene produkcije. Muzički sadržaji – isključivo pop i rokenrol.

Most Popular

Vazdušni jastuk putniku u autobusu polomio grkljan

Putnik u autobusu Z.S. (62) iz sela Blato kod Pirota teško je večeras povređen u Leskovcu kada je vazdušni jastuk na autobusu pukao...

ZZJZ Pirot: Rezultati pet uzoraka negativni na COVID 19

Vest preuzeta sa portala "Plus Online"

Od pet briseva sa područja Pirotskog okruga svi negativni na kovid 19

Iz Laboratorije Instituta za javno zdravlje Niš stigli su rezultati za 5 uzoraka sa područja Pirotskog okruga i svi su negativni na kovid...

Skorašnji komentari