U subotu završetak radova na Državnom putu Gornja Držina – Sukovo. Deonica po najvišim standardima za naše puteve!

28

Sanacije i rekonstrukcije puteva u okolini Pirota u punom su jeku na nekoliko lokaliteta. Danas smo posetili radove na uredjenju Državnog puta od sela Gornja Držina preko Sukova do uključenja na magistralni put. Ovde se radovi obavljaju istim intenizitetom još od juna meseca. 

Nakon izravnanja i profilisanja puta, radovi su trenutno u završnoj fazi jer će se naradnih dana izlivati završni sloj asfalta. Dužina deonice je šest kilometara, a po planu je dnevni obuhvat radova od po jednog kilometra, rekao je za portal Plus online Marko Jovanović, šef gradilišta firme Drumovi AD, koja je podizvodjač radova. 

Kompletni radovi na ovoj lokaciji biće završeni u subotu, pa će svi oni koji se upute prema manastirima i selima ovog kraja, voziti putem po najvišim standardima. Do tada na snazi je predvidjena obustava saobraćaja od 9 do 17 sati, pa se u tom periodu saobraćaj preusmerava na alternativni put Željuša – Poganovo.

Finansijer ovih radova je Evropska banka za obnovu i razvoj Republike Srbije, investitor „Koridori Srbije“, izvodjač radova „Trejs“, a pod izvodjač „Drumovi AD“.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“