10 C
Pirot
sreda, 21. oktobra 2020.
Naslovna LOKALNA SAMOUPRAVA Dimitrovgrad U Srbiji još 29 novih slučajeva koronavirusa, nema preminulih

U Srbiji još 29 novih slučajeva koronavirusa, nema preminulih

U poslednja 24 sata u Srbiji je potvrđeno 29 novih slučajeva koronavirusa od 5.930 testiranih, saopštila je Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za novinare.

Prema poslednjim informacijama nema preminulih osoba, dok je na respiratorima 28 pacijenata. Hospitalizovano je 37, a otpušteno 25 pacijenata.

Govoreći o aktuelnoj situaciji u regionu, Kisić Tepavčević je rekla da su oko nas mnogobrojna žarišta, da je u našoj zemlji situacija stabilna, ali nesigurna i dodala da sve to može jako brzo da se promeni.

“Boravak u Crnoj Gori je veliki rizik”, rekao je epidemiolog Predrag Kon i dodao da se svi građani treba odgovorno ponašati posle letovanja, jer “moguće je da nose virus, a da nisu ni svesni”.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno prisustvo Covid-19 kod 74 korisnika i 26 zaposlenih.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 995, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 401.

Izvor: srbija.gov.rs

Foto: Stefan Pavić

Vest preuzeta sa portala „Far“

Far Dimitrovgrad
Far Dimitrovgradhttps://far.rs/sr/pocetna/
Multimedijalni portal “Far” omoguća lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija o bugarskoj zajednici, koja predstavlja most prijateljstva između dve susedne države – Srbije i Bugarske.

Most Popular

Vazdušni jastuk putniku u autobusu polomio grkljan

Putnik u autobusu Z.S. (62) iz sela Blato kod Pirota teško je večeras povređen u Leskovcu kada je vazdušni jastuk na autobusu pukao...

ZZJZ Pirot: Rezultati pet uzoraka negativni na COVID 19

Vest preuzeta sa portala "Plus Online"

Od pet briseva sa područja Pirotskog okruga svi negativni na kovid 19

Iz Laboratorije Instituta za javno zdravlje Niš stigli su rezultati za 5 uzoraka sa područja Pirotskog okruga i svi su negativni na kovid...

Skorašnji komentari