10 C
Pirot
četvrtak, 22. oktobra 2020.
Naslovna VESTI Južne vesti Kvaka 23: Sporazum u Vašingtonu je obećanje, nije pravno obavezujuć

Kvaka 23: Sporazum u Vašingtonu je obećanje, nije pravno obavezujuć

Da je sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine potpisan u Vašingtonu vid obećanja, ali ne i pravno obavezujuć, rekao je u emisija Kvaka 23 redovni profesor međunarodnog javnog prava na Univerzitetu u Notingemu Marko Milanović. On smatra da su dešavanja u Beloj kući izvedena tako da gode Donaldu Trampu i njegovim glasačima, a zbog predstojećih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

U skladu sa tim, Milanović kaže da je za ostvarivanje tačaka iz sporazuma važno i ko će pobediti na izborima, te da se recimo preseljenje srpske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim neće ni dogoditi ako pobedi Džo Bajden.

Ono što je potpisano je sporazum, ali nije međunarodno pravno obavezujuć sporazum, to je obećanje. Sankcija je reputaciona, iznerviraćete administraciju Donalda Trampa i on će vam se osvetiti – kaže Milanović.

Iako smatra da jeste poštovanje poziv na razgovor kod predsednika Sjedinjenih Američkih Država, kaže da je slika koja je izašla iz Bele kuće bila sve samo ne poštovanje. Sve je to namerno tako organizovano, priča Milanović, jer takva slika godi Trampu i njegovim glasačima.

Tramp sedi za onim svojim „odlučnim“ stolom, a onda su stavili dve hoklice za ova dva mučena čoveka koji to potpisuju. Ili ti njihovi bilaterlani razgovori su trajali pet minuta, za pet minuta ne može ništa konkretno da se uradi, niti Tramp ima pojma o Srbiji i Kosovu, ne zna gde su na mapi. Tramp sedi ustoličen na prestolu, dok Hoti i Vučić sede u stoličicama, kao ponizne sluge koje su došle kod gazde da mole – kaže Milanović.

Celu emisiju Kvaka 23 agencije FoNet pogledajte u tekstu.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“

Južne Vesti
Južne Vestihttps://www.juznevesti.com/
Južne vesti su prvi regionalni info portal koje podiže nivo svesti građana južne Srbije i razumevanja o aktuelnim pitanjima u tom delu zemlje kroz prikupljanje i distribuciju informacija, istraživanja i analitičko novinarstvo.

Most Popular

Vazdušni jastuk putniku u autobusu polomio grkljan

Putnik u autobusu Z.S. (62) iz sela Blato kod Pirota teško je večeras povređen u Leskovcu kada je vazdušni jastuk na autobusu pukao...

ZZJZ Pirot: Rezultati pet uzoraka negativni na COVID 19

Vest preuzeta sa portala "Plus Online"

Od pet briseva sa područja Pirotskog okruga svi negativni na kovid 19

Iz Laboratorije Instituta za javno zdravlje Niš stigli su rezultati za 5 uzoraka sa područja Pirotskog okruga i svi su negativni na kovid...

Skorašnji komentari