Seniorke Gimnazijalca novo prvenstvo počinju sa dva gostovanja

14

Ženski košarkaški klub „Gimnazijalac Tigar“ prihvatio je poziv Košarkaškog saveza Srbije za popunu Druge ženske lige Srbije u kojoj će se takmičiti u sezoni 2020/21. Ligu sačinjava 12 klubova sa teritorije cele Srbije. Dve prvoplasirane ekipe ostvaruju plasman u viši rang, odnosno Prvu žensku ligu Srbije, dok se dve poslednjeplasirane ekipe sele u niži rang takmičenja.

U Beogradu je u „Kući košarke“, pre početka takmičenja, održan sastanak lige na kome su ispred kluba prisustvovali Zoran Marković, direktor kluba i Miomir Stanković, sekretar kluba. Na ovom sastanku su, između ostalog, razmatrane propozicije takmičenja, protokol organizovanja utakmica, licenciranje ekipa, a usvojen je i kalendar takmičenja…

Takođe je na sastanku izvršeno i žrebanje takmičarskih brojeva za novu sezonu. Takmičenje počinje prvog vikenda u oktobru, odnosno 03/04.10.2020. godine, a u ovoj godini će se odigrati i dva kola prolećnog dela prvenstva.

Seniorke „Gimnazijalac Tigra“ će novo prvenstvo početi sa dva gostovanja. U prvom kolu košarkašice „Gimnazijalac Tigra“ gostuju starom znancu iz Regionalne lige jug, ekipi Sistem 2000 u Smederevskoj Palanci, dok će u drugom kolu gostovati ekipi Topolčanka u Bačkoj Topoli.

Novina u ovoj sezoni je da će se utakmice (ZA SADA) igrati bez prisustva publike zbog aktuelne epidemiološke situacije i uvedenih preventivnih mera Vlade Republike Srbije.

U novoj takmičarskoj sezoni trener Vladica Ranđelov će pored svih košarkašica iz prethodne sezone moći da računa i na Valeriju Ćirić (bek, 170cm, 2004. godište), mladu košarkašicu koja je došla iz Bele Palanke i dve košarkašice niškog Studenta, Vanju Stojanović (centar, 191cm, 2002. godište) i Janu Dinić (krilo, 178cm, 2002. godište) koje će nastupati na „dvojnu“ licencu za ekipu iz Niša i za naš klub.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“