Lončar: Vakcina protiv korone će biti besplatna i na dobrovoljnoj bazi

9

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je, gostujući u jutarnjem programu na TV Prva, rekao da se vakcina protiv virusa kovid 19 očekuje oko Nove godine i istakao da će ona biti besplatna i na dobrovoljnoj bazi i dodao su epidemiološke mere koje su uvedene dale rezultate, ali da on i drugi stručnjaci nisu zadovoljni jer su građani i dalje previše opušteni.

Najavio je za sutra sastanak Kriznog štaba Vlade za suzbijanje epidemije, na kom će biti analizirana epidemiološka situacija u Srbiji, u regionu i Evropi.

„Na osnovu tih rezultata šta bude rekla struka, šta bude rekla nauka da je najbolje da uradimo – mi ćemo to uraditi. Jedino na osnovu toga možemo da donesemo adekvatnu meru, a sve u cilju da zaštitimo naše građane“, rekao je Lončar.

Ministar zdravlja apelovao je na građane koji se vrate sa letovanja da ne počnu odmah da se viđaju s ljudima.

„Apelujem na sve građane koji se vrate da ne potrče istog sekunda da vide što više ljudi. Neka se strpe, neka smanje kontakte da vide da li će imati neke promene u zdravstvenom stanju“, rekao je Lončar.

Što se tiče situacije u školama Lončar je rekao da se zahvaljujući Ministarstvu prosvete i epidemiolozima tamo više poštuju mere nego po klubovima, diskotekama, sličnim mestima i javnom prevozu u kom ima ljudi koji više ne nose maske.

„Ako mogu deca da shvate i da se pridržavaju mera zar je toliki problem svima nama da izdržimo“, rekao je on.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“