Košarkašice Pirota administrativnim putem došle do Druge lige

9

Iako su u trenutku prekida prošle sezone košarkašice pirotskog Gimnazijalca zauzimale 4. poziciju u Regionalnoj ligi jug, Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije odlučio je da im dodeli mesto u Drugoj ligi.

Jedini konkurent Gimnazijalcu za ulazak u Drugu ligu bio je Lim iz Priboja. Ocenjivao se stručni kadar, mesto na kome će klubovi igrati utakmice (Gimnazijalac je naveo da će to biti hala „Kej“), mlađi pogon, kao i novac kojim raspolažu.

Razmatrajući dostavljene molbe sa pratećom dokumentacijom i ocene koje je dala KT KSS u odnosu na infrastrukturne, finansijske i druge podatke iz molbu, Upravni odbor je našao da je KT KSS dala adekvatnu ocenu svih dostavljenih podataka. Iz dostavljenih podataka nesumnjivo proizilazi da ŽKK Gimnazijalac ima značajnu prednost u svim segmentima od značaja za učešće u 2. ŽLS od ŽKO Lim – stoji u odluci Upravnog odbora.

Piroćanke će biti jedini klub juga Srbije u ovom rangu. U jedina dva jedinstvena ranga takmičenja od južnjaka se nalazi još samo niški Student, ali je ovaj klub u Prvoj ligi, gde je takođe zahvaljujući odluci UO KSS obezbedio opstanak (nije bilo ispadanja).

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“