Za rekonstrukciju pirotske Bolnice 328 miliona dinara

10

Iako je predsednik Srbije najavio da će rekonstrukcija pirotske Bolnice krenuti polovinom avgusta, tender za izvođača radova je raspisan tek 5. septembra i trajaće do kraja meseca. Procenjenja vrednost radova, bez PDV-a, je oko 328 miliona dinara.

Kompletna rekonstrukcija pirotske Bolnice gde se leče pacijenti iz celog Pirotskog okruga najavljena je pre 2 godine, a Vučić je 7. avgusta najavio kada je govorio o rekostrukciji 4 bolnice u Srbiji, među kojima su bila i pirotska, ali i ona u Vranju.

Bili smo stali sa izgradnjom i sada je važna vest da ćemo krenuti već u roku od 10 dana sa punom obnovom i ogromnim ulaganjima u bolnice u Vranju, Pirotu, Kikindi, ali i Ćupriji. To su ta četiri nova, važna mesta u kojima krećemo ili u izgradnju ili u obnovu i rekonstrukciju opštih bolnica – rekao je tada Vučić.

Ipak, rekonstrukcija nije krenula, a rok za odabir izvođača je 30. septembar kada će se u Gradskoj upravi održati otvaranje ponuda.

Kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, radiće se adaptacija zgrade, ugradnja stolarije i rekonstrukcija objekta, zamena mašinskih instalaciji i radovi na energetskoj sanaciji fasade i krova, kao i izgradnja pomoćnog objekta za montažu solarnih kolektora.

Procenjena vrednost, po dokumentaciji, bez PDV-a iznosi 328,2 miliona dinara.

Radovi se finansiraju preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“