Naša mlada sugrađanka Ana Ristić, budući filmski producent, deo je ekipe filma “Ludnica subotnje večeri” sa Evom Ras, Goranom Nikolićem, Rastkom Jankovićem…

0
147

Naša mlada sugrađanka Ana Ristić student je druge godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na smeru Filmske i televizijske produkcije u klasi sa još svega osam studenata iz cele zemlje, koji su još na prijemnom ispitu prošli izuzetno rigorozne kriterijume. Ova grupa budućih reditelja, producenata, filmskih i televizijskih stvaralaca trenutno radi na snimanju “klasnog filma” – kratkometražnog ostvarenja pod nazivom “Ludnica subotnje večeri”, u režiji Gorana Nikolića, a pod mentorstvom profesora FDU Milana Todorovića, uspešnog producenta i reditelja.

Ana Ristić, fotografija Tamara Remenski

Reč je o komediji situaciji i zablude, koja obrađuje tematiku ljudskog društva smeštenog između banalnosti i romanse, a Ana je glavni organizator snimanja.

groznica subotnje večeri
Detalj sa snimanja – foto Tamara Remenski

– Na klasi nas je trenutno osam devojaka i jedan dečko, a film smo radili u okviru ispita iz glavnog predmeta Filmska produkcija 4, pod mentorstvom profesora Milana Todorovića, uspešnog producenta i reditelja. Reditelj je Goran Nikolić; glavne uloge tumače Matea Milosavljević, Andrea Ržaničanin i Gordana Paunović, a tu su i Rastko Janković, Milan Pajić, Đorđe Mitrović, Anastasija Stošić, Eva Ras, kao i estradna zvezda – Kija Kockar. Što se moje uloge na pomenutom filmu tiče, u skladu sa zvanjem filmskog producenta kojem težim, ona se našla iza kamere, u vidu glavnog organizatora. Iako sam radila na mnogim projektima u sklopu fakulteta, kao i na par njih privatno,  na ovaj film, koji tek čeka premijeru, sam definitivno najponosnija, zato što u celosti pripada Klasi FTV produkcije 2018., kojoj, pak, ja pripadam. Maksimalno smo se potrudili da ovaj naš film bude jednako dobar kao i drugi, već snimljeni, klasni filmovi starijih kolega,  uprkos ne tako povoljnim prilikama za snimanje studentskog filma u doba korone, i uspeli da od ideje, „Ludnicu subotnje večeri“ napokon realizujemo – kaže Ana za Pirotske vesti.

groznica subotnje večeri snimanje
Detalj sa sanimanja – fotografija Tamara Remenski

– Kao glavni organizator, imala sam veoma kompleksan i zahtevan zadatak koji je zahvatao skoro sve segmente produkcije filma. Morala sam da se trudim da u svakom trenutku ispratim sve novosti, koordinišem svim sektorima, bavim se raznim problematikama svih članova ekipe, organizujem prevoz ljudi na set i sa seta, bavim se keteringom, čujem se sa svima po milion puta dnevno (od glumaca do vozača kombija sa rasvetom), pa čak kuvam kafe ekipi i statistima. No, na kraju dana smo ipak svi zajedno učestvovali u stvaranju jednog filma, gde je svako svakome pomagao i ne može se reći da smo izolovano radili strogo na svom zadatku. Moram da priznam da su mi se ta četiri snimajuća dana pretvorila u jedan, s obzirom na to da maltene nisam ni spavala. Bilo je mnogo znoja, stresa, pa čak i suza,  ali jedino važno je da se sve to na kraju isplatilo! Sve ovo smo postigli zajedničkim radom, a ipak sami. Podržali su nas mnogi sponzori i na tome smo im mnogo zahvalni jer je više nego očigledno da bez njih ne bismo uspeli. Privukli smo veliku pažnju medija i zbog toga mi je izrazito drago, jer naš marketing trenutno cveta. A nadamo se da će posle premijere ljudima biti drago što su verovali u nas. Verujem da u filmskoj industriji ima mesta za svakoga ko radi na sebi i ima želju da jednog dana njegova dela stignu do auditorijuma. Raduje me činjenica da Pirotski okrug, naročito u poslednje vreme, privlači talentovane stvaraoce iz svih delova sveta te se možemo pohvaliti da se dosta toga trenutno snima u našem kraju. Isto tako me raduje činjenica da ću i ja narednog proleća imati prilike da radim na našim prostorima kao asistent režije jednog kratkometražnog filma, podržanog od strane Filmskog centra Srbije – kaže Ana za Pirotske vesti.

groznica subotnje večeri tamara remenski ana ristić
Detalj sa snimanja – foto Tamara Remenski

 

ekipa filma Ludnica subotnje večeri
Filmska ekipa – foto Tamara Remenski

Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“