Južnjački derbi u Pirotu, Dubočica gostuje u Zemunu

12

Prvenstvo Prve lige u fudbalu nastavlja se ovog vikenda, a 5. kolo otvaraju južnjaci međusobnim susretom u Pirotu. Utakmica RadničkiDinamo iz Vranja igra se u petak od 16:30, a iz oba tabora najavljuju pobede. Treći predstavnik juga Srbije, leskovačka Dubočica svoj meč protiv Zemuna igra u nedelju u istom terminu.

U različitim raspoloženjima Piroćanci i Vranjanci dočekuju međusobni meč. Radnički je povezao 2 poraza, dok je Dinamo nakon početnih 3 poraza, u prošlom kolu pobedio i pobegao sa dna tabele.

Iako kaže da utakmica nije ništa važnija od ostalih mečeva, trener Piroćanaca Dejan Čelar kaže da u ovom trenutku ipak ima posebnu težinu posle 2 uzastopna negativna rezultata.

Svima nam je stalo da uzmemo bodove kod kuće. Kao što znate mi smo ekipa koja se ne prilagođava protivniku, što znači da imamo dovoljno kvaliteta da u jednoj utakmici, u 90 minuta, stvorimo više šansi od protivnika, a da manje izgubimo u odbrani – izjavio je Čelar.

U tim se, dodaje trener Piroćanaca, vraćaju se Đurđioski i Petrov, a jedini je problem sa kapitenom Tolićem, koji još uvek oseća jak bol u predelu skočnog zgloba i još uvek se vaga u kolikoj meri će ga koristiti Čelar.

Verujem u ovu ekipu kao što sam verovao sve ovo vreme, ništa se nije drastično promenilo u odnosu na prošlu sezonu u načinu rada i ambijentu u svlačionici, osim dugačijeg profila igrača. Ne mogu da merim kvalitet, ali sam uveren da ovi igrači koji su trenutno tu imaju dovoljno kvaliteta da osvajaju bodove u ovoj ligi – rekao je trener Piroćanaca.

Dinamo je, nakon što je nanizao 3 poraza na startu šampionata, prošlog vikenda savladao kruševački Trajal (3:1) pa očekuju da nastave sa pobedama i kako najavljuje trener Dragan Antić idu na 3 boda u Pirot.

Imamo manjak igrača na štoperskim pozicijama. Jelić neće igrati zbog povrede, a još nismo registrovali Brazilca Sosu. S druge strane, mnogo nade polažemo na napad koji je jači deo tima. Na tome baziram svoj optimizam pred gostovanje u Pirotu – rekao je Antić.

A u jačem delu tima nalazi se i Piroćanac Željko Dimitrov, nekadašnji igrač Radničkog.

Imamo uzlaznu liniju u formi i realne šanse za uspeh. Meč protiv Trajala pokazao je da možemo mnogo bolje nego na startu šampionata – rekao je Dimitrov.

Meč na gradskom stadionu u Pirotu, igra se u petak, 11. septembra, od 16:30.

Bodove će u Zemunu tražiti i treći predstavnik juga, leskovačka Dubočica koja još nema pobedu u prvenstvu. Utakmica je na programu u nedelju, od 16:30.

Nakon 4 kola svi južnjaci se nalaze u donjem delu tabele – Radnički se sa 4 boda nalazi na 12. mestu, Dinamo ima bod manje i nalazi se na 16. mestu, dok je poziciju niže sa bodom manje Dubočica.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“