10 C
Pirot
četvrtak, 22. oktobra 2020.
Naslovna LOKALNA SAMOUPRAVA Dimitrovgrad VIDEO: Dejan Milev - Vodosnabdevanje jedan od prioriteta u budućem radu lokalne...

VIDEO: Dejan Milev – Vodosnabdevanje jedan od prioriteta u budućem radu lokalne samouprave

Na današnjoj sednici Opštinskog veća razmatrana su tekuća pitanja iz planova realizacije opštine Dimitrovgrad, tačke koje se odnose na javna preduzeća, ustanove i organizacije, kao i različiti zahtevi udruženja građana, pravnih i fizičkih lica javnog i privatnog sektora.

Dejan Milev, opštinski većnik za obrazovanje i informisanje je u izjavi za lokalne medije rekao da su u okviru tačke koja se odnosi na utvrđivanje odluke o merama za zaštitu stanovništva od buke i određivanju akustičnih zona na teritoriji opštine definisane različite akustične zone, kao i prihvatljiv nivo buke.

Što se tiče tačke koja se odnosi na izradu Plana detaljne regulacije za eksploataciju gline u ležištu „Crne rovine“ u Brebevnici, Milev je kazao da se radi PDR za eksplotaciona istraživanja gline u tom delu opštine.

Na zasedanju Opštinskog veća usvojen je Pravilnik o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete nastale usled pada u šaht, pada na ledu ili na javnoj površini, kazao je opštinski većnik.

Što se tiče zahteva koji se odnose na vodosnavdevanje, Milev je istakao da je to jedan od prioriteta lokalne samouprave u budućem radu. On smatra da voda kao jedan od osnovnih prirodnih resursa mora da ima drugačiji tretman kada je u pitanju realizacija opštinske politike i dodaje da lokalna vlast kreće u raspisivanje tendera za izradu projektno-tehničke dokumantacije kojom se predlaže uspostavljanje adekvatnog i održivog vodosnabdevanja u mesnim zajednicama.

Detaljnije u izjavi Dejana Mileva.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj. Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
septembar 2020

Vest preuzeta sa portala „Far“

Far Dimitrovgrad
Far Dimitrovgradhttps://far.rs/sr/pocetna/
Multimedijalni portal “Far” omoguća lokalnoj zajednici, ljudima iz ovih krajeva, koji žive širom Srbije, Evrope i sveta, kao i svim zainteresovanim da dođu do vodećih informacija o bugarskoj zajednici, koja predstavlja most prijateljstva između dve susedne države – Srbije i Bugarske.

Most Popular

Vazdušni jastuk putniku u autobusu polomio grkljan

Putnik u autobusu Z.S. (62) iz sela Blato kod Pirota teško je večeras povređen u Leskovcu kada je vazdušni jastuk na autobusu pukao...

ZZJZ Pirot: Rezultati pet uzoraka negativni na COVID 19

Vest preuzeta sa portala "Plus Online"

Od pet briseva sa područja Pirotskog okruga svi negativni na kovid 19

Iz Laboratorije Instituta za javno zdravlje Niš stigli su rezultati za 5 uzoraka sa područja Pirotskog okruga i svi su negativni na kovid...

Skorašnji komentari