Skupština Pirota: Direktorka Istorijskog arhiva dobila novu funkciju – direktorka Gimnazije

13

Odbornici gradske skupštine Pirota na današnjoj prvoj sednici novog saziva lokalnog parlamenta, usvojili su izveštaj Odluke o izvršenju budžeta grada za prošlu godinu, kao i izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine.

Usvojen je i Plan detaljne regulacije „Punkt za održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u zoni petlje Pirot – istok, na državnom putu, odnosno autoputu E-80“. Skupština je usvojila Koncesioni akt za poveravanje obavljanja delatnosti gradsko – prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada, početni dokument pri izboru prevoznika koji će obavljati ovu delatnost po modelu javno-privatnog partnerstva u narednih 8 godina.

Usvojeni su izveštaji o radu PU „Čika Jova Zmaj“ za 2019./2020. godinu i plan rada ustanove 2020./2021. godinu, izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima javnih preduzeća za 2019. godinu. Data je saglasnost na izmene i dopune Osnivačkog akta Apoteke Pirot.

Razrešena je dužnosti direktora Istorijskog arhiva Ivana Kostadinović i imenovana za direktora Gimnazije, dok je arhivista Predrag Vidanović imenovan je za v. d . direktora arhiva.

Odbornici su razrešili dosadašnje članove skupštinskih komisija i imenovali nove. Izabrani su i novi članovi Gradskog štaba za vanredne situacije.

Istovremeno, usvojena je odluka o prestanku odborničkih mandata Vladanu Vasiću, Milošu Coliću, Bratislavu Rašiću, Mimici Kostić Djordjević i Vidojku Panajotoviću zbog preuzimanja novih funkcija. Posle sednice Gradske izborne komisije, Skupština je verifikovala nove mandate odbornicima sa liste “Aleksandar Vučić -Za našu decu” i Ivica Dačić -SPS po redosledu sa ovih lista.

Na sednici su proglašene odborničke grupe: „Najbolje za Pirot – Odbranimo reke, odbranimo Pirot -dr Žarko Todorović“ čiji će predsednik biti Žarko Todorović,a njegov zamenik Ivan Jovanović. Predsednica Odbornička grupe Aleksandar Vučić-Za našu decu biće Dragana Tončić, a zamenik Aleksa Ćirić. Za predsednicu odborničke grupe Ivica Dačić -SPS izabrana je Zorica Djorić, a zamenik je Marija Tošić.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“