10 C
Pirot
sreda, 21. oktobra 2020.
Naslovna LOKALNA SAMOUPRAVA Pirot TIGAR AD: SAČUVAJMO ČIST VAZDUH I PLAVO NEBO

TIGAR AD: SAČUVAJMO ČIST VAZDUH I PLAVO NEBO

Povodom Međunarodnog dana čistog vazduha Kompanija Tigar a.d., kao najveći proizvođač gumene obuće u ovom delu Evrope, podseća širu javnost na neophodnost preduzimanja mera u cilju zaštite životne sredine i očuvanja plavog neba.

Vladimir Ilić, generalni direktor kompanije Tigar a.d. istakao je značaj ekološkog efekta primene gasa umesto mazuta u proizvodnji tehnološke pare. U kompaniji Tigar a.d. već tri godine gas se koristi kao pogonsko gorivo za zagrevanje prostorija i proizvodnih hala, a u proizvodnji obuće ne koriste se opasne supstance.

Direktor Vladimir Ilić – fotografija Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Velika prednost koju smo ostvarili prelaskom na CNG je sa ekološke strane jer se radi o najčistijem energentu bez prisustva sumpora i ostalih štetnih materija koje se ne emituju u vazduh, a povrh toga postižemo i značajne uštede. Na današnji dan, kada se u svetu

prvi put obeležava Međunarodni dan čistog vazduha, zajedno sa drugim odgovornim kompanijama i odgovornim pojedincima pozivamo sve na ekološki odgovorno ponašanje u zaštiti čistog vazduha i plavog neba u Pirotu ali i celoj Srbiji”, rekao je direktor Ilić.

U kompaniji Tigar a.d. vrši se redovno ispitivanje emisije štetnih gasova i preduzimaju se sve druge mere pri samoj proizvodnji a sve u cilju izbegavanja ekološkog rizika po ljudsko zdravlje. U svetu se danas prvi put obeležava Međunarodni dan čistog vazduha, a prema procenama Svetske zdravstvene organizacije više od 90% svetskog stanovništva izloženo je zagađenom vazduhu.

Tigar a.d.Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“

Pirotske Vesti
Pirotske Vestihttp://www.pirotskevesti.rs/
Pirotske vesti su info portal koji na jednom mestu prezentuje sve relevantne medijske objave o aktuelnim dešavanjima u Pirotu i okolini.

Most Popular

Vazdušni jastuk putniku u autobusu polomio grkljan

Putnik u autobusu Z.S. (62) iz sela Blato kod Pirota teško je večeras povređen u Leskovcu kada je vazdušni jastuk na autobusu pukao...

ZZJZ Pirot: Rezultati pet uzoraka negativni na COVID 19

Vest preuzeta sa portala "Plus Online"

Od pet briseva sa područja Pirotskog okruga svi negativni na kovid 19

Iz Laboratorije Instituta za javno zdravlje Niš stigli su rezultati za 5 uzoraka sa područja Pirotskog okruga i svi su negativni na kovid...

Skorašnji komentari