Piroćanci dobijaju nove fasade, novi gradski prevoz i više mesta u vrtićima

8

Pirot će ove godine izdvojiti  miliona dinara za sređivanje fasada stambenih zgrada u ovom gradu, a predlog rang liste prijava na javni konkurs za bespovratno sufinansiranje radova su usvojili gradski većnici na današnjoj sednici.

Interesovanje stambenih zajednica je bilo veliko, a lokalna samouprava ovakve poslove subvencionište treću godinu zaredom.

Danas su većnici,pored ostalog, dali saglasnost na Plan detaljne regulacije ” Punkt za održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u zoni petlje Pirot- istok, ali i na Odluku o Koncesionom aktu za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji našeg grada.

Kako je objasnio gradonačelnik Vladan Vasić, u skladu sa novim Koncesionim aktom trebalo bi da se prevoz građana podigne na mnogo kvalitetniji nivo.

“Ovaj akt obezbediti sigurniji i kvalitetniji prevoz građana jer je trenutna situacija sa vozilima koja saobraćaju u gradskom i prigradskom prevozu jako loša” kazao je on.

Usvojene su i Odluke iz imovinsko pravne oblasti, Odluka o izmeni i dopuni Osnivačkog akta Apoteke Pirot, Odluka o prenosu prava javne svojine MUP Republike Srbije Sektoru za vanredne situacije, kao i izveštaj o radu PU „Čika Jova Zmaj’ za 2019./2020.godinu.

V.d. direktora Predskolske ustanove Olivera Vukovojac rekla je da je povećan broj zahteva za prijem dece u vrtić Prvomajski cvet i da se zato razmišlja o proširenju kapaciteta.

“U ovoj godini upisano je 1.428 mališana, na listi čekanja je 70 dece. Angažovano je 125 radnika, a biće ih još 10 na odredjeno vreme”, kaže Vukovojac.

Razmatrani su i izvešaji o radu sa finansijskim izveštajima javnih preduzeća i ocenjeno je da su ona poslovala su pozitivno da su ralizovane sve planirane investicije.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“