Olivera Vukovojac: U Dispanzeru je sve manje naše dece. Sve ih je više u vrtićima. Problemi su prevaziđeni

9

Početak prošle nedelje i nove školske godine, pored ostalog, obeležila je gužva ispred Dečijeg dispanzera koju su svakodnevno pravili roditelji sa decom jer su čekali da dobiju uverenje, koje im je potrebno za prijem u Predškolsku ustanovu „Čika Jova Zmaj“.

Kako su nam rekli u Dečijem dispanzeru, nije došlo do usaglašenosti niti dogovora između Dispanzera i Predškolske ustanove. 

Kasnije su vaspitači, prema dogovoru Predškolske ustanove i Dispanzera, preko Viber grupa obavestili roditelje da zakažu preglede za lekarska uverenja kako bi se smanjila gužva.

Posle nedelju dana istraživali smo da li se veći broj mališana vratio u vrtiće i kakva je sada situacija?

Razgovarali smo sa v.d. direktorom PU “Čika Jova Zmaj”, Oliverom Vukovojac. Ona je podsetila da u skladu sa epidemiološkom situacijom sva deca moraju da imaju potvrdu ne stariju od sedam dana. Sa druge strane, većina roditelja se, u sprovedenoj anketi krajem avgusta, izjasnila za neposredan rad u vrtiću, nakon čega nije bilo moguće da Dečiji dispanzer za dan, dva izda toliko potvrda. Vukovojac ističe da je posle dogovora sa Dečijim dispanzerom da roditelji zakazuju preglede situacija stabilizovana.

Prvog dana prošle nedelje u vrtićima je bilo oko 30% dece, od utorka do petka broj dece se povećavao, a već danas je 70% dece u vrtićima sa lekarskim potvrdama, rekla je u izjavi za Portal Plus onlajn Olivera Vukovojac, v.d. direktorka Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“