Održana prva sednica Gradskog veća u novom sazivu

21

Danas je održana prva radna i konstitutivna sednica Gradskog veća u sazivu koji čine.: Aleksandar Ćirić, Sreten Savov, Bojan Ranđelović, Dejan Ranđelović, Mimica Kostić Đorđević, Slobodan Petrović, Bratislav Rašić, Lalka Ćirić i Ivana Stamenović. O konkretnim zaduženjima svakog od većnika posebno će biti reči. Na početku sednice, predsednik Veća, gradonačelnik, Vladan Vasić, zahvalio je dosadašnjim članovima i poželeo uspeh u radu novim.

Na sednici su razmatrane aktuelne teme iz života grada od kojih će se neke, već u sredu, naći na dnevnom redu prve sednice Skupštine grada. U obraćanju novinarima gradonačelnik Vasić je istakao da će na predstojećoj sednici  odbornici razmatrati usvojen izveštaj o realizaciji Budzeta za prvih šest meseci ove godine i završni račun grada za 2019. godinu, a imaće pred sobom i kratak rezime izveštaja Državne revizorske institucije. Danas su većnici,pored ostalog, dali saglasnost na Plan detaljne regulacije ” Punkt za održavanje državnih puteva prvog i drugog reda u zoni petlje Pirot- istok i,  što je takođe važno, na Odluku o Koncesionom aktu za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji našeg grada. U skladu sa novim Koncesionim aktom trebalo bi da se prevoz gradjana podigne na mnogo kvalitetniji nivo.

Većnici su jednoglasno prihvatili izveštaj o radu Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj” za 2019/2020. i Plan rada za 2020/2021. godinu. Stanje u Predškolskoj ustanovi je dobro i važno je da su zadovoljeni, pored ostalog, svi kriterijumi za što bezbedniju realizaciju vaspitno obrazovnog rada u vreme pandemije. Gradonačelnik Vasić je izrazio zadovoljstvo i izveštajem o finansijskom poslovanju javnih preduzeća u gradu, sva posluju pozitivno, bez gubitaka, ali što je možda važnije od toga, smatra gradonačelnik, da su zadržala trend iz ranijih godina o kvalitetu svojih usluga.

Sa današnje sednice izdvajamo i usvajanje predloga Rang liste prijave na javni konkurs za bespovratno sufinansiranje radova na održavanju fasada zgrada u 2020. godini. Interesovanje stambenih zajednica je veliko, kako za sređivanje fasada tako i za sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije. Treba reći da lokalna samouprava treću godinu za redom realizuje ovaj posao i da je jedna od retkih u Srbiji koja i na ovakav način vodi računa o svojim građanima. Za ove namene iz Budžeta grada izdvojeno je 15 miliona dinara.

sednica gradskog veća
Sednica Gradskog veća

 Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“