Dimitrovgrad i Bosilegrad uspešno predstavili svoje gradove na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

16

Na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” koje je direktno prenosila TV Prva Dimitrovgrad su uspešno predstavile devojke Marija Georgiev, Helena Stojanov, Selena Mladenović, Petra Dimitrov i Una Petrov.

One su nastupile kao 18. u tom takmičenju u kome su učestvovala deca i tinejdžeri iz cele Srbije, veoma ubedljivo reprezentovale svoj grad u nastupu, koji je, sem njihove lepote i neposrednosti, pokazao i Dimitrovgrad u najlepšem svetlu.

Devojke iz Dimitrovgrada su izvele pesmu “I stand” koja je 2016. godine predstavljala Republiku Češku na takmičenju za Eurosong.

This image has an empty alt attribute; its file name is 56-1024x683.jpg

Na tom svojevrsnom muzičkom spektaklu je pod rednim brojem 10 veoma ubedljivo predstavila svoj grad i plesačko-pevačka ekipa Bosilegrada. Oni su se predstavili pesmom “Wild Dances” kojom je Ukrajina pobedila na Evroviziji 2004. godine.

U bosilegradskoj verziji pesmu su izveli Dobri Milanov, Anđela Zaharijeva, Sanja Vladimirova, Martina Milanova i Gabrijela Gonev.

Pobednik ovogodišnjeg takmičenja “Srbija u ritmu Evrope” je Čačak, gde će se naredne godine održati finale te manifestacija.

Ovaj muzički projekat u Srbiji podržali su ambasadori Evrope i Evropske unije, a medijski podržala Prva srpska televizija.

T. Petrov

Foto: Instagram profil “Srbija u ritmu Evrope”

Vest preuzeta sa portala „Far“