Situacija sa korona virusom na jugu Srbije relativno dobra, Tiodorović kaže da to ne sme da nas „uljuljka“

11

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio da stalno variranje broja zaraženih na nivou Srbije pokazuje da to ne sme da nas „uljuljka“.

„U Kliničkom centru je veoma smanjen broj bolesnika, međutim, to ne treba da nas uljuljka. Na nivou Srbije smo došli na onih 42 ili 56, a sada opet imamo oko 90. Ipak ta brojka dosta fluktuira. Ne deluje da će se smanjivati, već da se održava“, rekao jutros za RTS Tiodorović.

On je dodao i da bez nadzora nema sprovođenja mera.

Prema podacima od jutros, do 7 sati, u tri kovid bolnice u Vranju ukupan broj pacijenata je 24, od čega kovid pozitivnih devet. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih mesta je 156. Na kućno lečenje otpuštena su tri pacijenta.

Tokom jučerašnjeg dana, u vranjskoj kovid ambulanti ATD obavljena su 62 pregleda. Od tog broja, 28 je prvih, a 33 kontrolna pregleda.

Uzorkovana je krv kod 51 pacijenta i sačinjeno 46 RTG snimaka pluća. Takođe, urađeno je 37 brzih i 15 PCR testova.

Prema poslednjim podacima, u Nišu je hospitalizovan 21 pacijent sa potvrđenim korona virusom, među hospitalizovanima nema dece.

Na respiratorima su dva pacijenta, a jedan je juče preminuo.

U leskovačkoj Kovid bolnici, prema poslednjim podacima, hospitalizovano je sedam pacijenata, od kojih nijedan nije pozitivan na korona virus.

Podaci od jutros koje smo dobili od ZZJZ Leskovac, pokazuju da su svih 65 pristiglih rezultata za Jablanički okrug negativni.

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“