Vladica Tošić: Akcioni plan za jačanje preduzetništva u turizmu osnova za sprovođenje obuke za mlade koji žele da se bave turizmom

33

U okviru projekta „Jačanje turističkog preduzetništva i promocija usluga-STEPS”, koji se realizuje iz Programa Interreg-IPP za prekograničnu saradnju Bugarska – Srbija 2014-2020 g., u Pirotu, Vidinu i Ćustendilu održana tri jednodnevna sastanka fokus grupa za izradu Akcionog plana za jačanje preduzetništva u turizmu u Prekograničnom regionu Bugarska – Srbija.

Projekat realizuju KC „Bratstvo 1869” u saradnji sa Opštinom Vidin i Udruženjem građana „Ponišavlje”  Pirot.

Vladica Tošić, predsednik Udruženja “Ponišavlje”, rekao je za Portal Plus onlajn da su fokus grupe održane sa ciljem da se čuje mišljenje onih koji žele da učestvuju u projektu kako bi stekli nove veštine i znanja, koja bi im pomogla u pokretanju posla ili da ojačaju svoje turističko preduzetništvo.

U okviru svih aktivnosti urađena je i anketa koju će iskoristiti za izradu studije koja će im pokazati koji su to izazovi sa kojima će se suočiti pogranični region u bliskoj budućnosti u oblasti turizma.

Prema rečima Vladice Tošića, najveći problem je depopulacija stanovništva, sve manji broj mladih ljudi i jako loša turistička infrastruktura.

Projekat se realizuje šest mesici i predstoje brojne aktivnosti, a jedna od njih je obuka za 145 mladih koji žele da se bave turizmom.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“