U novoj sezoni pozorišta prva premijera polovinom okrobra – „Kako su spremali gospodju ministraku“

17

Ansambl Narodnog pozorišta Pirot, u okviru nove sezone, danas je održao prvu čitalačku probu za novu predstavu „Kako su spremali gospodju ministarku“. Adaptaciju poznatog Nušićevog dela uradio je Spasoje Ž.Milovanović koji se vraća u naše pozorište i kao reditelj komada. Na konferenciji za medije, na kojoj je prisustvovao kompletni amsaml pozorišta, Gradimir Filipović, direktor ove institucije, rekao je da se premijera očekuje polovinom oktobra meseca. Najavio je da su u okviru ove sezone, do kraja godine u planu i dve dečije predstave. 

SPasoje Ž.Milovanović dobro je poznat Pirotskoj publici.Istakao je da oseća veliko zadovoljstvo i čast što ponovo radi u Pirotu, a da će predstava odisati poznatim delom Nušića u okvirima modernih i trenutnih dešavanja. 

Aleksandar Radulović, glumac Narodnog pozorišta Pirot rekao je da pirotsko pozorište kao generalno malo pozorište po broju zaposlenih, uspelo je da u prethodnom periodu ostvari sve zacrtane ciljeva, te da da ih situacija oko pandemije COVID 19 nije ni usporila ni sprečila. 

Iz pozorišta poručuju da će se poštovati sve propisane mere. U sali će po predstavi maksimum biti 100 ljudi, a u svakom drugom redu je zabranjeno sedenje. Gledaocima će se meriti temperatura pri ulasku, a moraće da se poštuje i pravilo nošenja zaštitne maske.

Današnjom čitalačkom probom je zvanično otpočela 77.sezona Naronog pozorišta Pirot, a predstava „Kako su spremili gospodju ministraku“ biće upamćena kao 394.premijera. 

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“