Objavljen javni poziv za pomoć privatnim hotelima, prijave do 15. septembra

19

Javni poziv za prijavu privrednih subjekata za korišćenje subvencija za podršku radu hotelske industrije zbog poteškoća izazvanih pandemijom COVID-19 stupio je na snagu 1. septembra i objavljen na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije, a trajaće do utorka 15. septembra.

Pravo na bespovratna sredstva ostvaruju kategorizovani hoteli koji se nalaze u privatnom vlasništvu sa teritorija jedinica lokalne samouprave, među kojima se nalazi i grad Leskovac.

Osnovni preduslovi za sticanje prava za korišćenje subvencija su da nad privrednim subjektima nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restrukturiranje niti postupak likvidacije, kao i da se ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR).

Sredstva se dodeljuju u iznosu 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na na dan kada je državna pomoć dodeljena.

Privredni subjekat gubi pravo na korišćenje subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10 posto, u periodu od 15. avgusta zaključno sa 31.decembrom.

Obrazac zahteva i javni poziv za dodelu subvencija za hotele možete pronaći na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije na sledećem linku:

 

Vest preuzeta sa portala „JuGmedia“