Još se čeka na sanaciju klizišta koje je odnelo put kod Babušnice

16

Ni nakon više od godinu dana od kada je klizište odnelo deo puta prema Zvonačkoj Banji kod sela Raljin u opštini Babušnica, ova deonica i dalje nije sanirana i predstavlja opasnost za vozače. U Putevima Srbije kažu da je projekat za sanaciju gotov i da očekuju početak radova, kako kažu – u narednom periodu.

„Pitanje sanacije ovog klizišta razmatrano je kao jedan od prioriteta“ – bio je odgovor nadležnih u Javnom preduzeću Putevi Srbije decembra 2019. godine na pitanje novinara Južnih vesti kada će se problem sa odronom puta u babušničkoj opštini rešiti.

Više od 9 meseci kasnije, odron i dalje stoji, klizište je odnelo još veći deo deonice i problem se ne rešava.

Vozači i dalje oprezno voze na ovom delu i čekaju na sanaciju klizišta, a kada će se to dogoditi, ne znaju ni u Putevima Srbije, preduzeću koje je zaduženo za održavanje državnih puteva poput ovog.

Klizište se širi, problem ne rešava; foto: Lj. F.

Završena je projektno-tehnička dokumentacija i napravljen izveštaj sa predmerom i predračunom za sanaciju klizišta na državnom putu II A reda, deonica od Babušnice do Zvonca, ispred sela Raljin – odgovaraju iz ovog preduzeća.

Projekat je gotov, a datum kada će se krenuti sa radovima je i dalje nepoznat. U ovom preduzeću kažu – u narednom periodu.

Privremena signalizacija stoji više od godinu dana; foto: Lj. F.

Na osnovu navedene dokumentacije u narednom periodu očekuje se nalog za početak radova na sanaciji klizišta – kažu u Putevima.

Do konačnog rešenja problema, vozače mole za razumevanje i strpljenje i apeluju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, kao i da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju, koja je, iako joj naziv kaže privremena, na ovom mestu više od godinu dana.


put

Klizište odnelo jednu traku; foto: Lj. F.


Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“