Treći dan pregleda u Dečijem dispanzeru. Naša jednačina sa mnogo nepoznatih kaže, u ponedeljak bi radne sobe u vrtićima bile pune mališana!

0
114

Zaista ne znam zbog čega ostali mediji nisu videli duge kolone roditelja na 36 stepeni ispred Dečijeg dispanzera.   Ne znam  zašto  sui m  Zoran Mojsilov  I njegova dela, bili  važniji od toga da li su deca zdrava I,  da li će krenuti u Vrtić I da li su roditelji ovih dana čekali, nervirali se I zvali telefon koji je često pokazivao zauzeće.  Nisu hteli ili nisu smeli …

 Da li je ovo bilo slučajno ili ne, tek danas smo , bez pitanja, što nije lepo, banuli na vrata sestara koje su uopisivale decu. To je ono gde su kartoni. Šalter, info , zovite kako hoćete

  Bilo je to na na kraju naše ,,istraživačke misije,,! A kako je počelo!

   Znajući da je dr Dragan Djordjević načelnik   Dispanzera, uvek bio predusretljiv za saradnju sa našim novinarima, išđao sam na sigurno I skoro bez kucanja ušao u njegovu ordinaciju. Nisam se prevario. Hvala!

 U ordinaciji do, majka sa divnom devojčicom I ljubazna doktorka Jasmina Milenković.

………………………………………………………………………………………………….

  E sad, kako je danas bilo u vrtićima. Ne znamo za sve, ali recimo, saznali smo da male dečice juče, danas ima po dvoje troje, najviše petoro.  Postupa se po dogovoru za Dispanzerom, od juče.

   Da se nadamo da će dece narednih dana biti sve više. Ono što smo takodje razumeli, svako dete se pregledava, dakle nema samo udaranja pečata, po desetak minuta. Troje, četvoro lekara, plus deca koja dolaze na preglede zbog angine ili nekih drugih bolesti, koje ne ubacujemo.

 Dakle, ako se u jednom satu pregleda kod jednog lekara po petoro mališana, ako ima četvoro lekara, onda je to dvadesetak. Ako je efektivan rad, recimo šest sati, onda i zaista može da se uradi oko 120 pregleda. Plus popodnevna smena.

   Jednačina sa nekoliko nepoznatih, od pre neki dan, sada je već rešiva. Ako je, kako reče doktor Dragan do sada pregledano oko 300 dečice, da pretpostavimo da bi do ponedeljka sve ovo bilo završeno.

   Drage vaspitačice, očekujte od ponedeljka pune radne sobe. Ako je ova čudna matematika tačna.

  Pitanje će postaviti svi roditelji.

 A zašto to nismo radili pre desetak dana?!

 E odgovor na to možete tražiti na putu od Beograda do Pirota i nazad!

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“