10 C
Pirot
četvrtak, 22. oktobra 2020.
Naslovna LOKALNA SAMOUPRAVA Pirot Fokus grupe u oblasti turizma

Fokus grupe u oblasti turizma

U Vidinu i Ćustendilu, Bugarska 24., 26. i 28.08.2020. g. u Pirotu, Srbija, održala su se 3 jednodnevna sastanka fokus grupa za izradu Akcionog plana za jačanje preduzetništva u turizmu u Prekograničnom regionu Bugarska-Srbija.

Inicijative su deo projekta „Jačanje turističkog preduzetništva i promocija usluga-STEPS”, № CB007.2.13.077, koji se realizuje iz Programa Interreg-IPP za prekograničnu saradnju Bugarska – Srbija 2014-2020 g., i koji je sufinansiran od strane Evropske Unije.

Projekat se realizuje od strane KC „Bratstvo 1869” u partnerstvu sa Opštinom Vidin i Udruženjem građana „Ponišavlje”  Pirot, Srbija.

U oviru ova 3 sastanka predstavljen je nacrt Akcionog plana za jačanje preduzetništva u oblasti turizma u Prekograničnom regionu Bugarska-Srbija.

Cilj Akcionog plana bila je identifikacija konkretnih mera za povećanje kvalifikacija i veština, promocija preduzetničkog duha u oblasti turizma, zajedno sa predlozima za poboljšanje obrazovanja, poslovnog okruženja i zakonodavstva, identifikacija odgovornih organa i pokazatelja, koji će biti posmatrani i evaluirani.

Nacrt Akcionog plana je razmatran u okviru 3 sastanka u cilju dobijanja povratne informacije od strane predstavnika turističkog sektora i drugih zainteresovanih strana, kao i uključivanje odgovarajućih komentara u konačnu verziju Akcionog plana.

Sastancima je prisustvovalo ukupno 60 učesnika-turoperatera, vlasnika restorana, hotelijera, predstavnika obrazovnih institucija, lokalnih vlasti odgovornih za lokalni razvoj, nevladinih organizacija i drugih zainteresovanih strana koji se bave turizmom.

Akcioni plan, zajedno sa prethodnom onlajn anketom, predstavljaće osnovu za razradu i sprovođenje specijalizovane obuke za mlade ljude kako bi se zadovoljile potrebe turističkog sektora u pogledu pružanja usluga visokog kvaliteta i razvoja preduzetničkih inicijativa.

Projekat je sufinansiran od strane Evropske Unije preko Programa za prekograničnu saradnju Interreg-IPP Bugarska- Srbija 2014-2020.

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“

Plus Online
Plus Onlinehttp://www.plusonline.rs/
Plus Radio je privatni, lokalni , nezavisni Radio, koncipiran da bude urbani, gradski Radio. Program emituje 24 časa, od 7-22 sopstvene produkcije. Muzički sadržaji – isključivo pop i rokenrol.

Most Popular

Vazdušni jastuk putniku u autobusu polomio grkljan

Putnik u autobusu Z.S. (62) iz sela Blato kod Pirota teško je večeras povređen u Leskovcu kada je vazdušni jastuk na autobusu pukao...

ZZJZ Pirot: Rezultati pet uzoraka negativni na COVID 19

Vest preuzeta sa portala "Plus Online"

Od pet briseva sa područja Pirotskog okruga svi negativni na kovid 19

Iz Laboratorije Instituta za javno zdravlje Niš stigli su rezultati za 5 uzoraka sa područja Pirotskog okruga i svi su negativni na kovid...

Skorašnji komentari