Zvonilo!!! Počela nova školska godina

0
34

U 7.50h danas je u svim pirotskim školama zvonilo za ulazak dece u učionice i početak nove školske godine. Ova godina je specifična zbog epidemiološke situacije, ali su roditelji i deca neposredno pre 1. septembra upoznati sa merama prevencije i pravilima koja treba da poštuju dok borave u školi, a jedna od njih je da deca moraju da nose maske.

Jutros smo, pre početka prvog časa, zabeležili atmosferu u OŠ “Vuk Karadžić” i u Ekonomskoj školi.

Prvake su ispred OŠ “Vuk Karadžić” dočekale učiteljice.

Posle kratkog upoznavanja sa onim što sledi i pozdravljanjem sa roditeljima deca su pošla na prvi čas.

Ove godine za prvake nisu organizovane svečanosti povodom polaska u školu, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, ali verujemo da će im ovaj dan biti poseban i lepo proveden u školskim klupama.

Ove godine u pirotske osnovne škole upisano je 429 prvaka, a prošle godine 431.

Učenici starijih razreda Ekonomske škole jutros su se okupili u dvorištu ispred škole, a učenici prvog razreda, svoje nove razredne starešine sačekali su u dvorištu prema Keju. 

Nakon prvog zvona koje je zvanično označilo početak nove školske godine, Marjan Ćirić, direktor Ekonomske škole  obratio se učenicima prvog razreda i poželo im srećan početak.

Ekonomska škola spremno dočekuje novu školsku godinu, a Rančić je u izjavi za portal Plus online  rekao  da su sa novim sistem rada dobro upoznati profesori, roditelji i učenici. Od ove godine, djaci ove škole  nastavu će pohadjati u dve smene i neće se menjati učionice. U okviru jednog razreda, odeljenje će se deliti na pola, pa će jedne nedelje, jedna grupa učenika nastavu pratiti u školi, a druga online, i obrnuto.  

Vest preuzeta sa portala „Plus Online“