Vladan Vasić: Epidemiološka situacija je pod kontrolom, a sve naložene mere, kao i do sada, ćemo realizovati

29

Situacija u Pirotu je pod kontrolom kada je reč o epidemiji Covid 19. U poslednjih desetak dana u gradu nije bilo novoobolelih.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da se situacija u Pirotskom okrugu i dalje ocenjuje kao nesigurna s obzirom da je ovih dana zabeležen jedan slučaj zaraze u Babušnici i zbog toga je opreznost neophodna i ne bi trebalo da dođe do opuštanja.

“Mi poštujemo sve naložene mere i preporuke. Danas ste mogli da vidite kakva je situacija u školama, nose se maske i vodi računa o fizičkoj distanci. Kao što je poznato odustali smo od nekih manifestacija, Vašar nije održan kao i litije povodom gradske slave. Nastojimo da budemo oprezni i da što je moguće sporije ukidamo odgovarajuće mere i ograničenja. Sve inspekcijske službe, bilo da su pod kontrolom lokalne samouprave ili Okruga, pojačano će kontrolisati primenu mera zaštite. Tokom prepodneva nismo dobili obaveštenje  Kriznog štaba o merama koje treba realizovati, ali čim se to bude desilo nastojaćemo, kao i do sada, da se one u potpunosti primenjuju i kontrolišu, mada ne očekujem da će u Pirotu doći do nekih većih promena” – izjavio je gradonačelnik Vasić.Vest preuzeta sa portala „Pirotske Vesti“