Svi testirani građani u Pirotskom okrugu negativni na novi virus

14

Za 23 uzorka stigli su rezultati u pirotski Zavod za javno zdravlje i oni su, kažu iz ove zdravstvene istitucije, svi negativni na virus korona.

Bez registrovanih novozaraženih kovidom poslednjih dana je u opštinama pirotskog okruga, a kako saopštavaju iz Zavoda, danas, 1. septembra, uzorkovano je 13 briseva koji su poslati u Institut za javno zdravlje u Nišu.

Oni koji su stigli danas, njih 23, svi su negativni, zvanični su podaci Zavoda za javno zdravlje.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 209 laboratorijski potvrđenih osoba. U Pirotu 136, Beloj Palanci 60, Babušnici 11 i Dimitrovgradu 3. Sve osobe potrđene na kovid u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica pa je trenutno 15 osoba u izolaciji – saopštavaju iz Zavoda.

Epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje nesigurna po oceni epidemiologa, ali kako kažu, stabilna, jer se u poslednjoj nedelji registruju sporadični slučajevi.

Od ukupnog broja testiranih od početka epidemije u okrugu (3.541) do danas je laboratorijski potvrđeno 365 pozitivnih osoba – u Pirotu 245, Babušnici 36, Beloj Palanci 80 i Dimitrovgradu 4.

Od početka epidemije do kraja avgusta registrovano je 25 smrti od posledica kovida, podsećaju iz Zavoda.

Vest preuzeta sa portala „Južne Vesti“